Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:180466
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  ROMAS VALSTS IZVEIDOŠANĀS UN ATTĪSTĪBA    4
  PLEBEJU RAKSTUROJUMS    9
  NOBEIGUMS    11
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Romieši kā iekarotāju un milzu impērijas jeb pasaules lielvalsts izveidotāji vislielāko nozīmi piešķīra kara dienestam. Tas tika uzskatīts par goda darbu. Viņu pasaules redzējumu veidoja nemitīgā nepieciešamība karot. Proti, viņu ieskatā, pakļautās tautas ir pateicīgas par iespēju nokļūt Romas paspārnē. Tieši savstarpējās cīņas romiešu tautas iekšpolitikā bija apspekts, kas norisinājās lielāko daļu visā impērijas pastāvēšanas laikā.
Ja persona bija patricietis, visticamāk, viņa senči kādā veidā bija palīdzējuši izveidot Romu pašos tās pirmsākumos. Šīs kārtas godu pastāvēja iespēja iegūt sava aristokrātiskā statusa vai finanšu līdzekļu dēļ. Dižciltīgās šķiras personu dienas kārtībā neietilpa fiziski smagi vai praktiski darbi, kas izpaudās kā mājas vai zemes darbu veikšana. Tieši pretēji – savas impērijas labā viņi darbā lika savus prātus un darbojās tās pārvaldē, pieņemot sabiedrībai aktuālus lēmumus, tiesājot likuma pārkāpējumus. Viņu uzdevumos ietilpa likumu apspriede un pieņemšana, impērijas attīstības politiskā puse, karadienests, pateicoties kam, tika iegūta lielākā daļa laupījuma. Tā kā patricieši bija materiāli visnodrošinātākā kārta, viņiem nebija jāuztraucas par pārtikas ieguvi. To sagādāja citas, zemākās kārtas cilvēki, ik dienu veicot lauku darbus patriciešiem piederošajos zemes īpašumos un ganot ganāmpulkus, tādejādi nodrošinot savus saimniekus ar ikdienai nepieciešamo iztiku.
Toties, ja cilvēks bija no plebeju kārtas, tad, iespējams, viņš cittautietis, kurš apmeties uz dzīvi Romā vai arī tās pilsonību dabūjis vēlāk. Plebejiem sākotnēji nebija tik lielas politiskās tiesības kā augstākajām kārtām. Laika gaitā arī plebejiem izdevās īstenot savas tiesības darboties valsts pārvaldē. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1359147
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация