Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:751317
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  DARBA AUTORS UN ORIĢINALVERSIJA    5
1.1.  DARBA AUTORS    5
1.2.  ORIĢINĀLVERSIJA    6
2.  KINOFILMAS ATŠĶIRĪBAS NO ORIĢINĀLAS LUGAS    7
Фрагмент работы

KINOFILMAS ATŠĶIRĪBAS NO ORIĢINĀLĀS LUGAS
Filma sākas ar abu naidīgo pušu Monteki un Kapuleti konfliktu. Kā svarīga vērtība šeit ir draugu uzticība, taču šajā ainā galveno lomu spēlē naids un varas izrādīšana, gluži tāpat kā lugā. Naids, kas ticis iedzīts jau no bērnības, kaut gan neviens nezin kā šis naids ir cēlies. Šoreiz galvenie pretinieki ir Romeo brālēns Benvolio un Džuljetas brālēns Tibalts. Tibaltā tiek parādīta augstākā naida izpausme, tāda, kāda, manuprāt, nemājo pat pašā Kapuleti. Karnevāla laikā Tibalta asinīs kvēlo tāda atriebe, ka viņam ir vienalga kādas sekas būs viņa strīdam ar Romeo. Ainā, kad Romeo teic Tibaltam, ka mīl viņa māsīcu, Tibalts izrāda savu varu un spēku, piekaujot bezpalīdzīgo Romeo. Merkucio šo kaunu neiztur un piedalās cīņā, kurā Tibalts viņu nāvīgi ievaino. Tad Romeo aiz neapdomātas atriebes nošauj Tibaltu, jo tā izrāda savu pieķeršanos un uzticību Merkucio. Šī aina filmā ir pārveidota un nav atveidota pēc lugas teksta, aina ir padarīta daudz spilgtāka un agresīvāka, lai arī skatītājiem būtu spilgtākas emocijas.
Draudzība, mīlestība un uzticība raksturo filmas labās vērtības. Lai gan visos Monteki mājo naids pret ienaidnieku, bet Romeo un viņa draugu vidū tomēr svarīgāka ir savstarpēja uzticība un draudzība, ko atspoguļo lugā. Mīlestība nemanot iezogas Romeo un Džuljetas sirdīs un uzplaukst kā pumpurs. Auklē atspoguļojas uzticība un sapratne, bet diezgan naivajā mūkā Lorenco izpalīdzība. Kad Romeo uzzina, ka Džuljeta ir mirusi, viņam vairs nav ko zaudēt. Viņš dodas uz Veronu, lai nomirtu blakus savai sievai, jo bez Džuljetas Romeo dzīvei vairs nav jēgas. Filmā netika atspoguļots arī tas kā Romeo lugā jau priekšlaicīgi pareģoja, ka mīlestība ar Džuljetu viņu nonāvēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация