Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:147903
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 27 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Saskarsmes būtība    5
2.  Pirmsskolas vecuma bērnu attīstības likumsakarības    11
3.  Rotaļas nozīme pirmsskolas vecuma bērnu attīstībā    19
  Secinājumi    26
  Izmantoto avotu saraksts    28
Фрагмент работы

Mūsdienās, kā arī visā cilvēces vēsturē, ļoti aktuāls jautājums ir par bērnu iekļaušanu sabiedrībā. Ikvienu cilvēku ir nepieciešams pēc iespējas labāk iesaistīt saskarsmes procesā, jo visa dzīve ir saistīta ar sabiedrību un pavadīta tās ietekmē.
Iekļaušana sabiedrībā ļauj jaunietim realizēt tās individuālās vajadzības, kuras viņš var apmierināt, tikai darbojoties kopā ar citiem. Atrašanās un darbošanās grupās ļauj indivīdam apmierināt vajadzību pēc piederības un mīlestības. Cilvēkam ir nepieciešami kontakti, saskarsme ar citiem.
Bērniem pirmsskolas iestādē svarīga ir saskarsmes prasmju veidošanās. Tā kā galvenā bērnu darbības joma šajā vecumā ir rotaļa, tad saskarsmes prasmju attīstīšanu varētu saistīt ar bērnu darbību dažādās rotaļās.
Rotaļas iespējas ir ļoti plašas, tā veido bērnu pašapziņu, vingrina bērnu spējas, paplašina rīcības un darbības iespējas, nodrošina personības pilnīgas brīvības izpausmes iespējas, izkopj valodu, rotaļa modina bērnā ziņkāri un interesi, atdzīvina senču tradīcijas, izkopj bērnu tikumisko rīcību, un noteikti attīsta saskarsmes prasmes un iemaņas, kuru apgūšana mūsdienu demokrātisko pārmaiņu pasaulē, kļūst par ikdienas nepieciešamību.
Savā kursa darbā autore balstījās uz literatūras avotiem par saskarsmes būtību. Personības veidošanos un rotaļspēlēm. Šīs atziņas gūtas no dažādu autoru darbiem. Par saskarsmi rakstīja J. Kupčs, S. Omārova, I. Plotnieks u.c. Vecumposma attīstības likumsakarības autore iepazina caur G. Svences, D. Lieģenieces un I. Puškareva atziņām. Ropaļspēlu nozīmi autore apguva no tādiem autoriem kā D. Dzintere, O. Holeciova un V. Romenkova.
Tā kā rotaļa ir pirmskolas vecuma bērniem vissaprotamākais, interesantākais darbības veids, tad no pedagoga ir atkarīgs, vai rotaļa sekmēs bērnu attīstību. Rotaļas un rotaļspēles ir jāprot prasmīgi pielietot, iepazīstinot un veidojot dažādas prasmes un iemaņas, kur viena no tām ir saskarsmes prasmju attīstīšana.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1153902
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация