Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473166
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

R. Blaumanis ir izmantojis tautas valodu, neizmantojot sarežģītus svešvārdus. Lugā bieži izmantoti vecvārdi, kas ļauj viegli iejusties tā laika vidē. Piemēram, errastības, pātari, pate, sievieši, kapija, smēķēt, stancija. Tekstā var atrast arī vairākus frazeoloģismus – zeme deg zem kājām, noslaucīt savu druvju priekšu u.c. ir arī izmaiņas vārdu galotņu locījumos. Piemēram, gaiļam nevis gailim, pate nevis pati, tevis nevis tevi, teicies nevis teici utt.
„Pazudušajam dēlam” ir liela nozīme arī mūsdienās, jo problēmas ir palikušas tieši tādas pašas – azartspēļu atkarība, nepareiza bērnu audzināšana, naudas izšķērdēšana, nepatiesi draugi. Cik daudz cilvēks ir spējīgs izdarīt naudas dēļ? Šis jautājums ir ļoti aktuāls arī mūsdienās. Varbūt tagad šī problēma ir vairāk aktuāla pilsētās, bet būtībā tā ir palikusi tāda pati. Arī šodien pasaulē ir daudz tādu „krustiņu”, kas nepareizas audzināšanas un nolaidības rezultātā izaug par neliešiem, kas nespēj tikt galā paši ar sevi, bet ir spējīgi apzagt savu tēvu. Un vēl trakāk – mūsdienās naudas dēļ ir gatavi arī nogalināt, bet Krustiņš nebija tik ļauns.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация