Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:678817
 
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2000.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Katrā vēsturiskā posmā izveidojas noteikts ražošanas veids, ražošanas spēku un ražošanas attiecības, un tie veido vienu veselu. Ražošanas spēki kopā ar ražošanas attiecībām veido sabiedrībā – BĀZI. Virs bāzes atrodas virsbūve. Savukārt virsbūve sastāv no dažādām sabiedriskajām attiecībām:
- politiskās;
- tiesiskās;
- tikumiskās;
- reliģiskās;
- filozofiskās;
- ideoloģiskās u.t.t.
Visas šīs attiecības regulē attiecīgās institūcijas reālajā dzīvē. Taču par viņu (attiecību) objektivitāti vai subjektivitāti katrs cilvēks var spriest un secināt individuāli. Katrā lietā saskatīt savus “+” un “-“.
- bāze ir sabiedrības ekonomiskais pamats, kas raksturojās ar noteiktu ražošanas veidu, vai arī noteiktiem ekonomiskajiem uzskatiem.
- virsbūve ir sabiedrības garīgais pamats. Tajā ietilpst visas
sabiedrībā pastāvošās attiecības, izņemot ekonomiskās attiecības.
Bāze un virsbūve ir savstarpēji saistītas divas daļas, kas veido vienu veselu. Šīs abas daļās var vienu otru papildināt un arī pretēji, viena otru arī noliegt.
Mūsu valstī var minēt daudz un dažādus piemērus šai sakarā. Jo mūs regulē un vadā pa dzīvi šie aspekti. Valdība izdod pieņemtos likumus un mēs sabiedrība tos pildām, citi labāk, citi sliktāk. Bet ir kādas dzīves normas ko cenšamies ievērot. Ne jau nu visi, bet nu lielākā daļa. Ir rakstīti likumi, kuriem ir jāpakļaujas visiem. Viens no šādiem noteicošajiem aspektiem ir politiskā sistēma valstī. Jo tas kurš nodarbojas ar politiku un ir augstās varas aprindās var arī sev par labu, kaut nedaudz, bet ietekmēt likumu pieņemšanu sev par labu. Taču kā jau visos jautājumos arī šajā, politiskajā, mūsu sabiedrībā nav vienotības, jo tik mazā valstī kā Latvija ir par daudz politisko partiju, kas cenšas iekļūt valdībā. Kaut arī neko reālu nemaz necenšas sevis atbalstam piedāvāt, tikai vienus vienīgus solījumus “Mēs uzlabosim jums dzīvi”. Kaut gan jau pie visa šī ir arī vainīgs visa mūsu sabiedrība, ka neesam tik prasīgi pret šiem politiķiem, deputātiem, kur tad ir viņu uzlabojumi saskatāmi reālajā dzīvē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1118083
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация