Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:527225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads
Mūsdienās, dzīves ritmam kļūstot arvien dinamiskākam, arī sabiedrisko attiecību raksturs tam pielāgojās, tas kļūst straujāks un kopumā nozīmīgāks. Tā kā organizācijas, kā arī lielo un mazo uzņēmumu augstākā ranga vadītāji uztver un izprot sabiedrisko attiecību nozīmi, šī nozare attīstās un profesionālu komunikācijas speciālistu ietekme aug. [5;12]
Darba uzdevumi ir uzzināt vairāk par SA teoriju un tās defnīcijām, noskaidrot svarīgākos sabiedrisko attiecību speciālista darba pienākumus, priekšnosacījumus veiksmīgai profesijas un karjeras attīstībai (t.s.,nepieciešamās iemaņas un īpašības).
Darba mērķis ir tuvāk iepazīt SA speciālista darbu, iepazīties ar iespējām iegūt izglītību šajā jomā gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī izpētīt darba tirgus pieprasījumu pēc šīs profesijas pārstāvjiem.

Kas ir sabiedriskās attiecības?
Public relation (PR) – sabiedriskās attiecības (vācu izpratnē); publiskās attiecības (amerikāņu izpratnē). Rakstniece Teika Lapsa savukārt minējusi trīs starptautiski atzītas definīcijas:
1. „Sabiedriskās attiecības ir plānoti un pastāvīgi centieni, kuru mērķis ir izveidot un saglabāt labo gribu un savstarpēju sapratni starp uzņēmumu un tā auditoriju.” To formulējis Sabiedrisko attiecību institūts Lielbritānijā.
2. „Sabiedriskās attiecības palīdz daudzpusīgai un plurāriskai sabiedrībai pieņemt lēmumus un darboties efektīvāk, sasniedzot savstarpēju sapratni starp sabiedrības grupām, uzņēmumiem un organizācijām. Sabiedriskās attiecības palīdz harmoniski apvienot privātas un sabiedriskas intereses.” Šādu domu definējusi ASV Sabiedrisko attiecību asociācija.
3. „Sabiedriskās attiecības ir māksla un sociāla zinātne, kuras mērķis ir analizēt tendences, paredzēt to sekas, konsultēt uzņēmumu vadītājus un īstenot plānotās darbības programmas, kas kalpo gan uzņēmuma, gan sabiedrības interesēm.”[7;5.-6.lpp]

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация