Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:719028
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.nodaļa  Nekustamā īpašuma izsole    4
2.nodaļa  Saistību piespiedu izpildīšana    9
3.nodaļa.  Parādnieka iepriekšēja brīdināšana    14
4.nodaļa  Saistības priekšmeta uzglabāšana tiesā    17
  Nobeigums    19
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

Katra saistība, ko parādnieks ir uzņēmies, tam ir jāizpilda, pretējā gadījumā saistību pildīšana būs nozīmēta tiesas ceļā. Un, pamatojoties uz Civilprocesa 7.sadaļu, ar saistību izpildīšanu tiesas ceļā tiek saprasta:
nekustamā īpašuma labprātīga pārdošana tiesas ceļā;
saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšana;
saistību piespiedu izpildīšana brīdinājuma kārtībā un
saistības priekšmeta iesniegšana tiesai glabājumā.
Valsts nodeva pie prasības iesniegšanas tiesā ar pieteikumu par bezstrīdus piespiedu izpildīšanu, par saistību piespied izpildīšanu brīdinājuma kārtībā, par nekustamā īpašuma labprātīgu pārdošanu izsolē tiesas ceļā vai saistības priekšmeta iesniegšanu tiesai glabājumā – ir viens procents no parāda summas, atdodamās vai labprātīgā izsolē pārdodamās mantas vērtības, vai glabājumā nododamā priekšmeta vērtības, bet ne vairāk kā 100 Ls.
Tēma par saistību izpildīšanu tiesas ceļā ietver nelielu apjomu, tādēļ savā kursa darbā apskatīšu pašus pamatus un pašu svarīgāko, kas ir nepieciešams šajā saistībās gan parādniekam, pieteicējam un tiesai. Šis temats pilnībā ir pakļauts tikai un vienīgi likumam, kas arī ir par pamatu tam, ka rakstot šo darbu pārsvarā ir jāatspoguļo likumā noteiktās normas vai arī, ja tāda ir – pieredze.
Kā jau iepriekš minēju, darba tēma ir saistību izpildīšana tiesas ceļā. Tātad sniegšu jums nelielu ieskatu par šī kursa darba saturu.
Pirmkārt, tā ir nekustamā īpašuma labprātīga pārdošana izsolē tiesas ceļā. Ar to tiek saprasts tas, ka ir jāiesniedz pieteikums par pārdošanu izsolē tiesas ceļā. Ir jāapsver visas īpašnieka tiesības, kā arī laulāto un līdzīpašnieku tiesības. Seko tiesas lēmums par atļauju pārdošanai izsolē, un apstiprinātie izsoles nosacījumi. Izsoles dienu un pārdošanas kārtību nosaka pēc vienošanās starp piedzinēju, parādnieku un hipotekāriem kreditoriem. Ja vienošanās nav panākama, tad izsoles dienu nosaka tiesu izpildītājs atkarībā no summas, par kādu pārdodamā nekustamā manta ir novērtēta. Kad nekustamā īpašuma pircējs ir izpildījis visus savus pārdošanas nosacījumus, tiesa izsniedz lēmumu par izsoles akta apstiprināšanu.
Otrkārt, tā ir saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšana, tas nozīmē to, ka, ja parādnieks nepilda savu pienākumu par saistībām, kreditors ir tiesīgs prasīt šī pienākuma piespiedu izpildi. Šajā nodaļā tiks apskatīti veidi, kādā kārtībā šīs saistības ir jāpilda. Personu, kas šajās saistībās ir iesaistītas, tiesības un pienākumi. Piekritība, pieteikuma saturs, tiesneša lēmums un tā likumīgais spēks, kā arī apstrīdēšanas kārtība.
Darba trešajā nodaļā uzmanība tiks pievērsta Civilprocesā ietvertai 50.1 nodaļai, kurā tiks apskatīta saistību piespiedu izpildīšana brīdinājuma kārtībā, kas ir pieļaujama maksājumu saistībās, kuras ir pamatotas ar dokumentu, un kurām ir iestājies izpildes termiņš.
Savukārt noslēdzošajā ceturtajā nodaļā apskatīju tēmu par saistību priekšmetu uzglabāšanu tiesā. Ja parādnieks nevar izpildīt saistību, viņam ir tiesības iesniegt saistības priekšmetu glabājumā. Tiesai glabājumā var iesniegt – skaidru naudu, vērtspapīrus, dokumentus, vērtslietas, pirms tam uzrakstot pieteikumu, par kuru tiesnesis, to saņemot, pieņem attiecīgu lēmumu.
Kopumā šī darba mērķis ir jums izklāstīt to lielo nozīmi saistību izpildīšanā, tās mērķus un kopumā iztirzāt šo sarežģīto procesu, kas noris ar lietām, kas ir nonākušas tiesas lietās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1186168
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация