Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:153418
 
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    1
1.  SAISTĪBU TIESĪBU NODIBINĀŠANA    3
2.  SAISTĪBU KOPDALĪBNIEKU SAVSTARPĒJĀS ATTIECĪBAS    6
3.  SAISTĪBU PIESPIEDU IZPILDĪJUMS    7
4.  PIESPIEDU PĀRDOŠANAS IZSOLES VEIDI    9
5.  SAISTĪBU TIESĪBU IZBEIGŠANĀS    12
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Saistību iegūšanai un zaudēšanai ir ļoti plašs spektrs, no visprimitīvākās vēlmes līdz sarežģītām tiesiskām darbībām. Bet reāli sadzīvē ne visas normas darbojas, kaut vai, piemēram, lietas nodošana cita īpašumā ar mutisku vienošanos. Gadās tā, ka bijušais īpašnieks pēc kāda laika vēlas lietu atgūt atpakaļ, pastāvot uz to, ka tomēr viņš ir tās īpašnieks. Šādos gadījumos bieži vien lieta nonāk atpakaļ iepriekšējā īpašnieka īpašumā, pārsvarā likuma neziņas rezultātā. Uzskatu, ka Civillikumu būtu lietderīgi apgūt jau vidusskolas laikā.
Zvērināts tiesu izpildītājs ir tā persona, kas atņem cilvēkam, pēc tiesas nolēmuma īpašumu. Strādājot, šajā jomā, nedrīkst būt emociju pildot savus pienākumus. Mūsu valstī dzīvošana ir nežēlīga pret cilvēkiem, kas pelna kaut kādu algas minimumu. Ja jaunā ģimene grib ņemt kredītu bankā, lai iegādātos dzīvokli, tai jāizvērtē savas iespējas. Ienākumi ir gaužam niecīgi, salīdzinājumā ar to, kas jāatdod bankai katru mēnesi, un vēl taču ir jāmaksā, gan siltums, gan īre u.c. maksājumi. Runājot, par tiesas nolēmuma piespiedu izpildi, lai tā tiktu veikta ātrāk un kvalitatīvāk, pie atbildības vajadzētu saukt personas, kuras nepilda tiesu izpildītāju prasības. Tāpat es ieteiktu izdarīt izmaiņas likumā par savstarpējo sadarbību ar policiju, kas nodrošinātu lielāku policijas atbalstu, jo šobrīd tiesu izpildītājs ir faktiski neaizsargāts. Manuprāt, labs risinājums tagad ir tas, ka piedzinējam ir tiesības brīvi izvēlēties jebkuru zvērinātu tiesu izpildītāju vienas apgabaltiesas teritorijā. Tādā veidā atsevišķos gadījumos varētu tikt veikta nolēmumu piespiedu izpildes ātrāka piedziņa. Latvijas likumdošana ir nepilnīga, lai šos rezultātus sasniegtu, tiesību pielietotājiem (ierēdņiem un tiesnešiem) ir labi jāpārvalda tiesību pielietošanas metodes. Pēc manām domām, pašlaik Latvijā tiesību pielietotājiem kvalifikācija neatbilst tiesiskas valsts sistēmas prasībām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1390414
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация