Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:935242
 
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesību principu jēdziens un klasifikācija    4
2.  Administratīvo tiesību principi    8
2.1.  Valsts pārvaldes principi    9
2.2.  Administratīvā procesa principi    11
3.  Samērīguma princips    14
3.1.  Samērīguma principa nozīme lēmumu pieņemšanā    16
3.2.  Samērīguma principa piemērošana tiesu nolēmumos    18
4.  Procesuālā taisnīguma princips    22
4.1.  Procesuālā taisnīguma principa nozīme lēmumu pieņemšanā    22
4.2.  Procesuālā taisnīguma principa piemērošana tiesu nolēmumos    24
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    32
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi.
Izpētes rezultātā autore ir nonākusi pie secinājuma, ka ir izdevies sasniegt šā darba ievadā sasniegto mērķi un izpildīt noteiktos uzdevumus.
Izpētes rezultātā autore secina, ka likumdevējs administratīvajā procesā ir piešķīris lielu nozīmi vispārējiem tiesību principiem – gan Administratīvā procesa likumā tieši minētajiem, gan tiesu atvasinātajiem principiem.
Vispārējo tiesību principu saturs tiek noskaidrots tiesu praksē, piemērojot gan likumā minētos, gan atvasinātos tiesību principus.
Administratīvā procesa likuma normas paver plašas iespējas tiesību piemērotājiem izmantot gan vispārējos tiesību principus, gan arī judikatūru. Tas nozīmē, ka administratīvā procesa tiesībās Latvijā nozīme tiek piešķirta arī tā saucamajām tiesnešu tiesībām, t.i., tiesu sniegtajam tiesību avotu, t.sk., vispārīgo tiesību principu, skaidrojumam.
Administratīvā procesa likuma 67.panta 5.daļā ir notiektas tiesības administratīvo aktu balstīt uz
Tiesību principus piemēro tādu tiesisko attiecību nopregulēšanai, kuras pilnībā nereglamentē esošie normatīvie akti, kā arī šo normatīvtiesu spreidumos paustajiem argumentiem, un pat uz juridiskaja literatūrā un speciālajā literatūrā izmantotajiem argumentiem.
Autore problēmu saskata apstāklī, ka, ņemot vērā vēl padomju tiesību mantojumu, kurā tiesību principu piemērošana nebija izplatīta, dažreiz mūsdienu juristi īsti nemāk kvalitatīvi piemērot vispārējos tiesību principus preaksē. Tas nozīmē, ka jau esošo juridisko līdzekļu izmantošanas kvalitāte ir jāuzlabo.
Ņemot vērā minēto, autore atzīst par ieteicamu piemērot pasākumus, t.sk., Administratīvā procesa likuma grozījumu izdarīšana, kas veicinātu vispārējo un administratīvo tiesību principu plašāku un efektīvāku piemērošanu tiesu praksē, kā arī paaugstinātu praktizējošo juristu zināšanas vispārējo tiesību principu piemērošanā:
1. Veikt grozījumus Administratīvo pārkāpumu likumā, kas, piemēram, samazinātu lietu izskatīšanu termiņu administratīvajā procesā, tādējādi sekmējot procesuālās ekonomijas principa ievērošanu. Lietu izskatīšanas termiņu samazināšanu administratīvajās tiesās varētu panākt, piesķirot tiesām lielākas tiesības piemērot rakstveida procesu visās tiesu instancēs.
2. Paplašināt internetā pieejamo dažāda līmeņa tiesu nolēmumu, kuros tiek piemēroti vispārējie un administratīvo tiesību principi, datu bāzi, kas veicināto izpratni par to piemērošanas gadījumiem un veidiem.
3. Organizēt un veikt apmācību dažāda līmeņa tiesās par vispārējo un administratīvo tiesību principu piemērošanas nepieciešamību un priekšnosacījumiem, balstot apmācību uz Eiropas tiesu nolēmumiem par tiesību principu ievērošanas pārkāpumiem.
4. Organizēt un veikt apmācību valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem, kuru ikdienas darbs saistīts ar administratīvo aktu pieņemšanu, par vispārējo un administratīvo tiesību principu nozīmi un pielietošanu, balstot apmācību uz Latvijas tiesu nolēmumiem administratīvajās lietās un Eiropas tiesu nolēmumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1309544
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация