Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:494537
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Katrs cilvēks dzīvē jau kopš pašas dzimšanas nepārtraukti apmierina dažādas sev aktuālas vajadzības. Dažādās dzīves situācijās vajadzības mainās un atšķiras. Ir vajadzības, ko mēs varam apmierināt vienatnē, bet ir arī liela daļa vajadzību, ko ir iespējams apmierināt tikai mijiedarbībā ar citiem cilvēkiem. Vajadzību apmierināšanu varētu saukt par spēku, kas virza cilvēku uz panākumiem. Jo jebkurš sasniegums cilvēka dzīvē tiek realizēts pateicoties tam, ka tādā veidā cilvēks kaut ko iegūst – apmierina kādu no vajadzībām.

1.1.A. Maslova vajadzību hierarhija
Daudzi psihologi – pētnieki ir izveidojuši vajadzību iedalījumus pēc saviem ieskatiem uz savu teoriju un pētījumu bāzes. Taču viena no vispopulārākajām ir amerikāņu psihologa A.Maslova izvirzītā teorija, kuras pamatā ir uzskats, ka, apmierinot vajadzības, attīstās cilvēka personība.
Minētais autors teorijas ietvaros ir izveidojis vajadzību piramīdu, kas ir hierarhijas veidā – tātad no zemākajām jeb primitīvajām vajadzībām līdz pat augstākā līmeņa jeb garīgajām vajadzībām. Saskaņā ar šo teoriju, augstākās vajadzības cilvēkam kļūst aktuālas tikai pēc tam, kad ir apmierinātas zemākās.
Zemākās, primāri apmierināmās cilvēka dzīvē ir fizioloģiskās vajadzības, kur ietilpst ēšana, dzeršana, miegs utt. Kā zināms, no pašām pirmajām dzīvības dienām indivīds sāk ēst, dzert, gulēt, tātad jau šajā laikā viņš sāk apmierināt zemākā līmeņa vajadzības. Līdz ko minētās vajadzības ir apmierinātas, aktuālas kļūst nākamā līmeņa vajadzības – būt drošībā, būt aizsargātam. Arī šīs vajadzības tiek apmierinātas kopš dzimšanas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация