Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:334535
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Dzimumu identitāte un dzimumu lomas    4
2.  Dzimumu saskarsmes īpatnības neverbālajā komunikācijā    4
3.  Verbālas saskarsmes īpatnības    8
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

1. Dzimumu identitāte un dzimumu lomas.
Dzimuma identitāte veidojas personai atzīstot sevi par vīrieti vai par sievieti. Bērns iemācās, ka viņš ir meitene vai puisis vecumā no 18 mēnešiem līdz 3 gadiem (Cahill, 1986). Dzimumu atšķirības un līdz ar to dažādas dzimuma lomas pastāv visās zināmās sabiedrībās.
Dzimuma lomas ir no indivīda sagaidāma uzvedība, attieksmes un aktivitātes atbilstoši viņa dzimumam. Dzimuma lomas nav noteiktas bioloģiski, tās veido kultūra un socializācija. Pēdējā laikā tradicionālās dzimuma lomas ļoti mainījās.
Vīrieša dzimuma lomas. Zēni ir socializēti domāt, ka viņiem jābūt bezbailīgiem, stingriem, spējīgiem ātri pieņemt lēmumus, neemocionāliem. Sabiedrība nosaka vīrieša lomu kā dominējošo. Ja zēns nepilda sabiedrības izvirzīto lomu, viņš tiek kritizēts ar citiem bērniem un vecākiem. Zēni, kas veiksmīgi adaptējas kultūras standartos, izaugs par vīriešiem, kas nevar padalīties ar savām jūtām ar apkārtējiem. Viņi ir stingri, spēcīgi, bet tanī pašā laikā aizslēgti un izolēti.
Sievietes loma sabiedrībā mainījās pēdēja gadsimta laikā. Meitenes tiek iemācītas būt maigas, pakļāvīgas, emocionālās, impulsīvas. Taču izaugot lielas viņas saprot, ka viņām arī ir tiesības ieņemt dominējošas pozīcijas darba tirgū, nevis tradicionāli sēdēt mājās pie plīts. Šodien daudzas sievietes ieņem vadības pozīcijas darb. Mainās arī vīriešu lomas. Vīrieši aktīvi piedalās bērnu audzināšanā, palīdz sievai ēdiena gatavošanā. Šīs tendences ir izteiktākās amerikāņu sabiedrībā, kur ir ļoti izplatītas feministu kustības, taču arī pie mums tās ir attīstības procesā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация