Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:904745
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēks nedzīvo pasaulē viens, bet gan kopā ar līdzcilvēkiem. Kopējā darbā, sadzīvē, sarunās notiek apmaiņa ar informāciju, idejām, pieredzi, tiek salīdzināti vērtējumi un izkopta prasme rīkoties saskaņoti. Cilvēka dzīvei stabilitāti un nozīmi piešķir tas, ka viņu domas, rīcība un darbs kādam ir vajadzīgi.
Taču cilvēka saskarsmei ir arī ēnas puses - nesaprašanās, atsvešinātība, naids, konflikti. Līdz ar to, ļoti nozīmīga ir saskarsmes iemaņu veidošana un izkopšana jebkuram cilvēkam visā tā dzīves garumā, jo saskarsmes kvalitāte un attiecības būtiski ietekmē cilvēku dzīvi, pašsajūtu un darba spējas.
Skolā viena no svarīgākajām un aktuālākajām problēmām ir pedagoģiskās saskarsmes veidošana, kas sevī ietver didaktisko kontaktēšanos, savstarpējās kontaktēšanās problēmas starp skolotāju un skolēnu, pašu skolēnu starpā un skolotāju vidū, un kontaktus starp skolotājiem un vecākiem.
Tēmu - ''Skolotāja un skolēna saskarsmes problēmas'', izvēlējos tāpēc, ka skolā, kurā es strādāju, šīs problēmas pastāv. Arī man kā audzinātājai, rodas daudz un dažādu saskarsmes situāciju, kurām atrast risinājumu ir grūti, dažreiz rodas arī konfliktsituācijas. Audzināšanas darbā no tām izvairīties nevar, jo audzēkņu kontingents ir ļoti dažāds. Tā, ka mūsu skola ir arodvidusskola, audzēkņi pie mums ierodas no dažādām Latvijas skolām, ar dažādu zināšanu bagāžu, ar dažādiem raksturiem, ar atšķirīgiem dzīves uzskatiem, nerunājot jau par individuālo disciplīnu. Ar šo raibo dažādību ir jātiek galā, un galā jātiek ar labiem rezultātiem, lai pēc trim skolā pavadītiem gadiem, mūsu audzēknis aiziet dzīvē pietiekami sagatavots - gan profesionāli, gan garīgi. Protams, šajos trijos gados, ko audzēknis pavada mūsu skolā, kardināli mainīt daudz ko nevar (izņēmumi tomēr dažreiz ir), bet mēģināt audzināt pusaudžus atbilstoši mūsdienu prasībām un garīgajām vērtībām, ir mūsu -skolotāju -pienākums. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация