Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:742968
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Nereti mūs pārsteidz pilnīgi nesaprotamas izmaiņas likumdošanā un dažādu grozījumu pieņemšana, kas liekas pilnīgi nesaistīta ar mūsu reālo dzīvi, taču tajā pat laikā manāms, ka arī Saeimu likumdošanas ziņā vada kas augstāks. Viss ir it kā skaidri saprotams, taču neviens nevar izslēgt iespēju, ka arī mūsu likuma radītāji apzināti vai neapzināti var kļūdīties likumu izstrādē. Tāpēc radās vajadzība pēc kādas noteiktas institūcijas, kas kontrolētu likumu atbilstību Satversmei un normatīvo aktu - likumiem. Šī ir iestāde, kas zināmā mērā var regulēt Saeimas darbu. Satversmes tiesa izanalizējot likumu un konstatējot kļūdas, var tās novērst, tā nepieļaujot pat tādus pārkāpumus, kā cilvēktiesības.
Līdz ar Satversmes tiesas izveidi likumu pieņemšanas objektivitāte, manuprāt, ir stipri pieaugusi. Taču ņemot vērā to, ka Latvijas iekšējās un ārējās lietas, kā arī attiecības ir stipri mainījušās, tad arī paralēli jāmainās Satversmei, it īpaši, ja tas attiecas uz starptautisko attiecību veidošanos vai svarīgu un nozīmīgu līgumu slēgšanu. Tāpēc, mūsdienu likumi, kas tiek pakārtoti Pirmās Latvijas Satversmei dažkārt rada nepilnības tiesību jomā. Es varbūt nespēšu izskaidrot un izanalizēt Satversmes tiesas ietekmi uz Latvijas politiku un ekonomiku, bet es centīšos dot priekšstatu par Satversmes tiesu iestādi kā tādu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1216758
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация