Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:957650
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Saules baterijas    4
  Galvenās priekšrocības saules elektroenerģijai    6
  Kur izmanto?    7
  Decentralizētās energosistēmas veidošana    8
  Izmantošanas iespējas Latvijā    10
  Cik tas maksā?    11
  Nākotne    12
  Saules bateriju negatīvā puse    12
  Izmantotā literatūra    13
  Secinājumi    14
Фрагмент работы

Kur izmanto?
Sākotnēji saules baterijas galvenokārt izmantoja kosmisko lidaparātu elektroapgādei, jo tur bija un joprojām ir problēmas ar citu elektroenerģijas avotu nodrošināšanu.
Pēc zinātnieku domām, līdz šim saules enerģija nav izmantota pietiekami lielā apmērā, lai gan ir ļoti daudz izstrādājumu, kuros tiek izmantotas saules baterijas.
Saules enerģijas sektors sastāv no četriem segmentiem, kuriem ir ļoti atšķirīgs raksturojums.
1. Plaša patēriņa preces un pakalpojumi – plaša mēroga patēriņa produkti un mazas elektroenerģijas ierīces ietver: pulksteņus, kalkulatorus un rotaļlietas, arī mašīnu jumtus, uz kuriem ir uzstādītas saules baterijas. Papildus saules enerģija tiek izmantota šādiem pakalpojumiem: ūdens smidzinātājiem, ceļazīmēm, apgaismei, taksofonu būdām. Iespējas ir ļoti plašas un iespējamo variantu izmantošanai ļoti daudz.
2. Telekomunikāciju sfēra- Saules elektroenerģiju galvenokārt izmanto telekomunikāciju sfērā, it īpaši savienojot attālus lauku rajonus. Specifiskām mobilo telefonu stacijām, kuras baro saules baterijas vai apvienotie avoti (baterijas /dīzelis), ir augsts izmantošanas potenciāls. Pārējās izmantošanas iespējas ir dažādas: satiksmes luksoforu gaismu signāliem, jūras navigācijas līdzekļiem, rācijas, laika apstākļu vai vides piesārņojuma monitoringa sistēmās. Šis ir komerciāls tirgus segments.
3. Maksimuma elektroslodžu segšanai – pēdējos gados strauji pieaug bateriju izmantošanas tirgus ēkās, kuras ir pieslēgtas elektrotīkliem. It īpaši Vācijā un Japānā. Saules baterijas tik uzstādītas vai nu uz jumtiem, vai ēku fasādēm. Šāda tendence ļoti strauji kļūst populāra attīstītajās valstīs. Prognozē, ka saules baterijas tuvākajā desmitgadē kļūs par konkurētspējīgu risinājumu maksimuma slodžu segšanai.
4. Elektroiekārtas – paredz Saules elektroenerģijas tehnoloģiju attīstību komunikācijām to valstu industrializācijai, kurām nav attīstīti elektrotīkli. Elektroenerģija šajā gadījumā tiek izmantota apgaismojumam ēkās, Saules laternām, televizoriem ūdens sūkņiem, dzesēšanas un saldēšanas iekārtām un citur. Saules enerģija palīdz uzlabot socioekonomisko labklājību, paaugstināt izglītības līmeni un mazināt atšķirību starp laukiem un pilsētām.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация