Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160667
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Jumts   
  Savietotie jumti   
  Ūdens novadīšanas sistēmas(Savietotiem jumtiem)   
  Literatūras saraksts   
Фрагмент работы

Ar terminu jumts mēs saprotam jumta nesošo konstrukciju un tās se­gumu. Nevar runāt vai nu tikai par konstrukciju, vai tikai par segumu — abi šie jēdzieni ir cieši saistīti. No jumta konstrukcijas un tā slīpuma ir atkarīgs jumta seguma materiāls — un otrādi. Tāpēc jau ēkas projektēšanas stadijā jāzina, kāds būs jumta slīpums un kāds tam atbilstošs seguma materiāls tiks izvēlēts. Šo pamatnoteikumu nedrīkst ignorēt, jo tad rezultāts var būt tikai- brāķis. Protams, liela nozīme ir arī jumtā iestrādāto materiālu un darba izpildījuma kvalitātei viens.
Ne mazāk svarīgs ir ari jumta se­guma remonts. Ja niecīgam jumta se­guma remontam nepieciešams neliels darbaspēka patēriņš un neliels arī ma­teriālu patēriņš, tad jau novēlotā jumta seguma remonta gadījumā, kad jumts jau ilgstoši tecējis, vairs nevar veikt tikai jumta seguma remontu vien, ir jāveic jau visas ēkas remonts.
Labam jumtam jāatbilst šādām pra­sībām: tam jābūt ugunsdrošam, kon­struktīvi noturīgam, izturīgam pret atmo­sfēras iedarbi, nokrišņu ūdeni necaur­laidīgam, drošam pret sniega ieputināšanu, vieglam, lētam, ar ilgu kalpo­šanas laiku, kā ari ātri un viegli re­montējamam.
No visām minētajām prasībām, īpa­ša nozīme ir seguma materiāla uguns­drošībai. No vēstures ir zināms, ka ugunsnedrošu jumtu dēļ ir nodegušas veselas saimniecības, ciemi un pat pilsētas. Lai tas nenotiktu, piemēram, ja lauku saimniecībā, jumta segums ugunsnedrošs, ēkas jābūvē izklaidus, bet ja jumta segums ir ugunsdrošs, tad
ēkas var būvēt ciešākā grupā vai pat apvienot vienā būvķermenī, tādējādi taupot gan latus, gan ari so|us, veicot mājas darbus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация