Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:979114
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads

Uz šī temata izvēli mani rosināja intriģējošais savienojums, kur literatūra apvienojas ar gramatiku, kur literatūras “smalkākā lieta”- lirika iet rokrokā ar gramatikas “piņķerīgāko lietu”- sintaksi.
Nenoliedzami par šā temata izvēli lika izšķirties sintakses neapšaubāmā loma dzejas niansēšanā. Un viens no dzejas niansēšanas stūrakmeņiem ir savrupināšana.
Kursadarba mērķis ir apzināt savrupinājumus Ārijas Elksnes dzejā, izprast savrupinājumu nozīmi, nozīmi vārsmu niansēšanā, akcentēšanā, intonēšanā, izteiktās nozīmes precizēšanā, paskaidrošanā un, cik liela loma Ārijas Elksnes dzejoļu stilā ir savrupinājumiem.
Par lirikas un sintakses kopvienības aktualitāti nav jāšaubās. To uzskatāmi demonstrē Ārijas Elksnes dzeja.
Darba galvenais uzdevums ir izrakstīt 200 savrupinājumus no Ārijas Elksnes dzejoļiem un noskaidrot to piederību atbilstošo savrupinājumu grupai, kā arī analizēt un motivēt darba izstrādes laikā radušos vērojumus, atziņas un secinājumus.
Darbs ar praktisku nozīmi varētu noderēt studentiem, kuri interesējas par bagātu un krāšņu valodu ne tikai literārajā sarunvalodā, bet arī dzejā, kā to uzskatāmi demonstrē, niansēm bagātā Ārijas Elksnes dzeja. Darbs palīdzētu uzskatāmāk pamanīt savrupinājumu plašās sintaktiskās iespējas dzejas niansēšanā.
Tā kā visi Ārijas Elksnes dzejoļi ir apkopoti kopotajos rakstos, materiālu vākšana nebija apgrūtināta. Uz kartītēm izrakstītie citāti tika ievadīti datorā. Neizdevās sākotnējais nodoms par datorizēto savrupinājumu apstrādi datorā, kur, datoram apstrādājot ievadīto informāciju, savrupinājumus varētu klasificēt visdažādākajās modifikācijās- gan alfabēta secībā, gan pēc savrupinājumu grupas piederības, atsevišķi klasificēt savrupinājumus no savrupinātām grupām un tā tālāk līdz pat garākā vai īsākā savrupinājuma noteikšanai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1172360
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация