Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216869
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Segsēkļi ir sēklaugi, kuru sēklas atrodas auglī. Tie jau kopš mezozoja ēras krīta perioda ir valdošā floras grupa. Pie šī nodalījuma pieder vairāk nekā puse no pasaulē zināmo augu sugu kopskaita. Pie tiem pieder ļoti daudzi savvaļas augi, vairums dekoratīvo augu, labības augi un dārzeņi. Segsēkļi ir sastopami visur – mežos, dārzos, parkos, tīrumos, pļavās un ūdeņos.

Segsēkļu raksturīga pazīme ir zieds, kurā megasporofili pārveidoti par augļlapām. Augļlapām saaugot veidojas auglenīca. Auglenīca ir zieda sievišķā daļa. Tās paplašinātajā apakšdaļā atrodas sēklotne ar sēklaizmetņiem, bet augšdaļā – irbulis ar drīksnu, kuras funkcijas ir ziedputekšņu uztveršana.. Zieds sastāv no ziedgultnes un četru veidu pārveidotām lapām: augļlapām, putekšņlapām, vainaglapām un kauslapām. Putekšņlapas ir zieda vīrišķā daļa. Putekšņlapas un auglenīcu ieskauj apziednis – krāsainas vainaglapas un kauslapas.
Apziednis aizsargā auglenīcu un kalpo kukaiņu pievilināšanai. Kāda ir auglenīcas un putekšņlapu nozīme? Ja no tulpes zieda izgriež putekšņlapas un ziedu pārklāj ar marli, lai tajā neiekļūtu kukaiņi, sēklas neattīstās. Ja gurķiem izgriež visus tā sauktos “tukšos” (vīrišķos) ziedus, “pilnie” (sievišķie) gurķīšu aizmetņu ziedi pēc noziedēšanas nodzeltē un nobirst.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1172679
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация