Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:903201
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijā laika posmā no plkst.16.35 līdz 16.38 atkārtojās pazemes grūdienu sērija, turklāt tie bija spēcīgāki nekā pirmie, kas tika novēroti īsi pēc plkst.14. Valsts Ģeoloģijas dienesta seismologs Valērijs Ņikuļins apstiprināja, ka ap plkst.16.35 Latvijā bijušas jūtamas atkārtotas seismiskās svārstības.
Zemestrīce bija jūtama daudzviet Latvijā. Zemestrīci īpaši labi sajuta cilvēki, kas uzturējās ēku augšējos stāvos, piemēram, pamatīgu "šūpošanos" izjutuši Zemkopības ministrija, Pārtikas un veterinārais dienesta un citu iestāžu darbinieki augstceltnē Republikas laukumā 2. Arī Zinātņu akadēmijā, Akadēmijas laukumā 1, darbinieki jutuši, kā šūpojas krēsli un palmas, aģentūrai LETA atzina akadēmijā.
Kā ziņo Kaļiņingradas Ārkārtas situāciju pārvalde, pazemes grūdienu epicentrs atradās netālu no Polijas robežas Ļubļino ciematā aptuveni 20 kilometru dziļumā. Nekāda informācija par cietušajiem vai postījumiem pagaidām nav saņemta. Kaļiņingradā pašlaik nedarbojas mobilās un fiksētās telefonu līnijas.
Latvijā novērotie pazemes grūdieni nav radījuši mobilo sakaru traucējumus, aģentūru LETA informēja abi mobilo sakaru operatori. SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) preses sekretārs Dāvids Dane sacīja, ka ar mobilo sakaru tīklu viss ir kārtībā, tomēr uzņēmuma klienti sākuši vairāk sazvanīties. Arī SIA "Tele 2" tīkla darbību zemestrīce nav ietekmējusi, jo uzņēmuma aparatūra pret šādiem gadījumiem ir nodrošināta, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Evita Matisone.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Solveiga Smiltene aģentūrai LETA sacīja, ka glābšanas dienesta telefons 112 ir pārslogots un iedzīvotāji no dažādām vietām ziņo par pazemes grūdieniem, tomēr Smiltene uzsvēra, ka iedzīvotājiem nevajag satraukties un nekādas briesmas nedraud.
Liepājā vairāki iedzīvotāji sūdzas par iekšēju nemieru un satraukumu. Kādas Liepājas deviņstāvu mājas devītā stāva iedzīvotāja Maira Cibule aģentūrai LETA sacīja, ka otrā pazemes grūdiena laikā dzīvoklī esot līgojusies grīda, šūpojušās mēbeles un virinājušās durvis. Viņai pašai esot bijusi sajūta, ka griežas galva, bet visvairāk esot pārbijusies viņas deviņus gadus vecā meita.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1163599
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация