Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:310774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Džons Vatsons (John Broadus Watson) un Arčiblads Hils (Archibald Vivian Hill) komunikācijas un mediju studiju vārdnīcā seksismu definējuši kā „diskrimināciju pret cilvēkiem, uzdodot par ieganstu pieņemtas atšķirības viņu dotumos, uzvedībā un īpašībās, izrietot no viņu dzimuma.” J. Vatsons un A. Hils: „Šāda diskriminācija var būt virzīta pret vīriešiem, tāpat kā sievietēm, bet parasti sievietes tiek uzskatītas par tā galvenajiem upuriem: seksisms var parādīt sevi indivīdā fanātisku aizspriedumu formā, bet pārliecinošākā nozīmē koncentrējas uz pakāpi, diskriminācija ir nostiprināta sabiedrības struktūrā un valodā. [..] loma, ko mediji var spēlēt šīs diskriminācijas izraisīšanā vai padarīšanā par nemirstīgu, ir bijusi tēma ievērojamam daudzumam pētījumu pēdējā laika.”
Pastāv vairākas definīcijas par dzimtes diskrimināciju. Džordžs Gerbners (George Gerbner) Starptautiskajā komunikācijas enciklopēdijā norādījis: „Kad pret sievietēm ir nelabvēlīgāka attieksme, salīdzinājumā ar vīriešiem viņu pieejā sociāli vērtīgiem resursiem, un dominējošā ideoloģija izskaidro un attaisno šādu neizdevīgu stāvokli, mēs izmantojam terminu „seksisms”. Seksisms zināmā mērā ir universāls mūsdienu sabiedrībā. Tādas socioloģijas pētnieces R.L. Blumberga (Rae Lesser Blumberg) un Žanete Šaftsa (Janet Saltzman Chafetz) ASV ir teoretizējušas, ka seksisma pakāpe ir primāri relatīvas kontroles funkcija, ko katrs dzimums realizē pār šīs sabiedrības ekonomiskajiem resursiem. Kad šāda kontrole ir piešķirta tikai vīriešiem, seksisms ir pašā varenībā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация