Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:229300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sarunvaloda ir visattīstītākā no visām cilvēku radītajām zīmju sistēmām. Tai ir raksturīgs milzīgs zīmju skaits – burti, zilbes, vārdi, teikumi. Valodai ir sarežģīta uzbūve un tā ietver sevī vairākas zīmes. Kā jau sākumā minēju semiotika ir cieši saistīta ar valodniecību un tās pētījumiem. Lai komunicētu savā starpā ir jāsaprot konkrētās valodas zīmes, piemēram, lai latvieši mācētu rakstīt, lasīt krievu valodā, viņiem ir jāmāk zīmes – krievu alfabēta burti. Nezinot zīmju, burtu, nozīmes, cilvēki nespēj komunicēt.
Mūsdienās izteikta arī ir tā sauktā vizuālā komunikācija, kad zīmes un informācija tiek nodotu vizuāli. Piemēram, teātris, kino, televīzija. Tā ir komunikācija, kas ietekmē cilvēkus. Arī mūsdienās ir attīstījušās dažādas tehnoloģijas, kas ļauj cilvēkiem komunicēt ar iekārtu starpniecību. Datoru izmantošana sevī iekļauj daudz un dažādu zīmju. Pati šī iekārtas programma sastāv no daudzām zīmēm un simboliem.
Jebkurā lietā var saskatīt zīmi. Nezinot teorijas un likumus, ikkatrs no mums zina, ka katrai lietai tiek piedēvēts kāds apzīmējums, simbols, kas to padara atpazīstamu mums. Izdzirdot šo zīmi, mēs to atpazīstama un interpretējam to balstoties uz savām iepriekšējām zināšanām vai pieredzi. Zīmes kalpo par atpazīšanas simboliem un tās brīdina mūs. Ar semiotikas palīdzību var plašāk izzināt zīmes un to nozīmes, kā arī to īpašības. Zīmes nekad neizbeidzas, bet tās turpina pieaugt un arvien vairāk mēs saskatām jaunas zīmes mūsu dzīvēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация