Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:886321
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dažāds matu garums, sarežģīts matu sakārtojums, dažādas formas ir veidotas jau kopš pirmsvēsturiskiem laikiem starp cilvēkiem – sākot no primitīviem līdz civilizētiem. Antīkie ēģiptieši pakļāva savus matus visdažādākajiem dekoratīvajiem procesiem – tajā skaitā ilgviļņošanai, tonēšanai un izkrāsošanai. Viņi par izkrāšļoja matus ar juvelierizstrādājumiem, lentām vai kalnu kazu kažoku, kurās glabājās spēks. Šie dažādie matu sakārtojumi radīja dažus svarīgus sociālos noteikumus. Tā kā matu sakārtojumu pats, bez citu palīdzības, nevarēja izveidot, tika uzskatīts, ka tiem, kuriem tāds bija – dzīvo labklājībā, jo viņiem bija vergi vai palīgi, lai to uztaisītu.

6. Ēģipte šodien – tūrisma centrs Āfrikā.
Ēģipte, kas tiek dēvēta par civilizācijas šūpuli, reliģiju zemi, Āfrikas vārtiem, piedzīvojot dažādu kultūru un civilizāciju attīstību caur dažādiem periodiem – daudzdievību, kristiešu, islāma, šodien spēj vilināt ceļotājus. Tā piesaista ar savu kultūras mantojuma daudzveidību un vienreizību – piramīdām un sfinksu, seno Luksoru un Nīlu, Mozus kalnu. Šeti vienkopus ir iespējams redzēt gan faraonu mantojumu, gan romiešu pieminekļus, agrīnās kristietības baznīcas un klosterus, vairāku islāma dinastiju uzkrātās mākslas un arhitektūras vērtības. Vēl joprojām daļa no šī kultūras mantojuma Ēģiptē ir apvīta ar noslēpumainību un pat misticismu.
Kaira kā valsts centrs pastāv jau vairāk nekā 1000 gadus un sevī iemieso gan pagātni, gan tagadni. Ēģipte tiek dēvēta arī par nirēju paradīzi koraļļiem bagātajā Sarkanās jūras ūdenī.
Par iecīnātākajiem kūrortiem ir kļuvušas Šarm el Šeiha, Nuveiba, Dabaha un Hurgada, kurus ik gadus apmeklē aizvien lielāks skaits tūristu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация