Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:959362
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ĢEOGRĀFISKAIS STĀVOKLIS    3
2.  VĒSTURE    4
3.  GRIEĶU VALODA    5
4.  GRIEĶIJAS RELIĢIJA    6
4.1.  SENO GRIEĶU PASAULES UZSKATS    6
4.2.  SENGRIEĶU MITOLOĢIJA    8
5.  GRIEĶIJAS KULTŪRA    11
5.1.  SENGRIEĶU LITERATŪRA    12
5.2.  SENGRIEĶU MĀKSLA    15
5.2.1.  TĒLNIECĪBA    17
5.2.2.  KERAMIKA    18
5.2.4.  TEĀTRIS    19
5.3.  SENGRIEĶU ARHITEKTŪRA    21
5.4.1.  IZCILĀKIE SENGRIEĶU ARHITEKTŪRAS PIEMINEKĻI    22
5.6.  OLIMPISKĀS SPĒLES    24
6.  ZINĀTNE    25
Фрагмент работы

Senā Grieķija ir viens no galvenajiem vēstures tematiem, kurus apgūstam skolās. Tās vēsture aprakstīta neskaitāmās grāmatās un citos literāros avotos, un ir milzīgs skaits dažādu notikumu, faktu, Grieķijai vēsturiski nozīmīgu notikumu, un tos visus ir neiespējami iekļaut vienā referātā. Grieķijas vēsture ir tā vērta, lai par to sarakstītu kārtējo grāmatu. Tāpēc šajā nodaļā tiek dota informācija par tās Grieķijas rašanās vēsturi, kādu mēs to zinām šodien.
“Pēc Bizantijas impērijas galīgā sabrukuma 15. gadsimtā, pār Grieķiju valdīja Osmāņu impērija. 1821. gada 25. martā, grieķu patrioti pasludināja valsts neatkarību, kuru oficiāli nostiprināt izdevās 1829. gadā. Bijušais Krievijas impērijas ārlietu ministrs, grieķu augstmanis Ioannis Kapodostrias kļuva par pirmo republikas prezidentu. Tā nebija vēsturiska nejaušība. Krievijas impērijas un Grieķijas tuvināšanos veicināja gan reliģisko (pareizticība) saišu tuvība, gan arī Krievijas atbalsts Grieķijai cīņā pret Osmaņu impēriju. Taču Eiropas lielvalstu spiediena rezutātā republika drīz pārstāja pastāvēt, un tika izveidota Grieķijas karaliste par kuras valdnieku tika iecelts Bavārijas princis Otto.
19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā Grieķija vairākas reizes karoja ar Osmāņu impēriju un Turciju lai palielinātu valsts teritoriju un iekļautu tajā visus grieķu apdzīvotos apgabalus. Valsts pašreizējās robežas tika sasniegtas 1947. gadā.”

3. GRIEĶU VALODA

“Grieķu valoda ir Indo-eiropiešu valodu saimes valoda, ziņas par kuras lietošanu sniedzas 3500 gadu senā vēsturē. Grieķu alfabēts tiek lietots kopš 9. gs. p.m.ē. Grieķu literatūras vēsture ir apmēram 3000 gadus sena. Tā ir oficiālā valoda Grieķijā un Kiprā. Mūsdienās to runā 15 miljoni cilvēku Grieķijā, Kiprā, Bulgārijā, Albānijā, Turcijā, un plašajā grieķu diasporā kas izkaisīta pa visu pasauli. Pēc grieķu skaita, Melburna, Austrālijā ir trešā lielākā grieķu pilsēta pēc Atēnām un Salonikiem.
Kopš 1976. gada par oficiālo rakstību ir noteikts "demotikas" grieķu valodas variants, kas salīdzinājumā ar sengrieķu valodu ir daudz vienkāršāks, un daudz tuvāks sarunvalodai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация