Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:501529
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai gan no sengrieķu vāzēm mēs iegūstam priekšstatu par viņu glezniecību, jāatceras, ka vāze nav gluži taisna siena un tai ir savi tehniski elementi. Vāzes tika izliektas, tad apgleznotas un apdedzinātas. Neliels skaits krāsainu glazūru un apdedzināšanas process veidoja raksturīgu sengrieķu vāzu krāsu salikumu. Šo un vēl citu iemeslu dēļ grieķu vāzes samazināja iespējamo sakarību vilkšanu starp tām un sengrieķu gleznošanu vispār. Turklāt vāzes tika visai maz uzskatītas par mākslas darbiem senajā Grieķijā, tādēļ tās tika visai maz pieminētas literāros darbos. Liela daļa vāzu apgleznotāji bija komerciāli mākslinieki, kas ražoja daudz parastas, vienveidīgas vāzes. Atlikušie daži bija kvalificēti mākslinieki.

Pirmajos pāris iekarotāju kundzības gadsimtos seno grieķu mākslas darbi bija diezgan raupji un primitīvi. Tajos nemaz nav jaušams krētiešu stila līksmainais dzīvīgums, drīzāk gan šķiet, ka stila stingrībā un vienkāršumā, tie cenšas pārspēt pat ēģiptiešu darbus. Māla traukus rotā vienkārši ģeometriski ornamenti, un, ja tos papildina kāda aina no sengrieķu sadzīves, tad tā cieši iekļaujas šajā kompozīcijā. Tā, piemēram, 1. attēlā redzamajā grieķu vāzē rādīta kāda mirušā apraudāšana. Mirušais noguldīts uz katafalka, un sērotājas pa labi un pa kreisi no viņa rituālās žēlabās ceļ rokas pret debesīm, kā to dara gandrīz visu primitīvo tautu pārstāvji.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация