Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:442317
 
Оценка:
Опубликованно: 19.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Kas ir mitoloģija    4
  Senāko dievu rašanās    5
  Zevs – dievu dievs    6
  Aīds – mirušo valdnieks    7
  Atēna – kara un gudrības dieviete    9
  Nobeigums    11
  Tēzes    12
  Izmantotā literatūra    13
  Pielikums    14
  Dievu hierarhija    14
  Attēli    15
Фрагмент работы

Pirms radās pasaule , bija tikai mūžīgais, bezgalīgais, Haoss – kaut kas bezveidīgs un tumšs, bet tajā slēpās radīšanas spēks. No Haosa sāka veidoties visa pasaule un dievi. Pirmā dzima māte zeme Gaja. Tā pletās plašumā un kļuva varena savā auglībā, bet tumšākajās pazemes dzīlēs paslēpās drūmais Tartars. No Haosa radās arī auglības un mīlestības spēks Erots, kas bija visskaistākais no mūžīgajiem dieviem. Haosa radīti ir arī tumsa Erebs un melnā nakts Nikte, tie savukārt radīja gaismu Aiteru un un dienu Hēmeru. Tad, kad gaisma bija dzimusi, gaisma un tumsa kļuva par pretstatiem.. Tad Tad no zemes Gajas pasaulē nāca debesis Urāns, kas plašumā neatpalika no zemes. Pretī debesīm no zemes ticās augsti kalni, bet no zemes dzīlēm izplūda mūžam šalcošā jūra Ponts.
Urāns apņēma par sievu zemi Gaju, un viņu laulībā dzima dievu paudze, ko sauc par titāniem. Pirmā titānu paaudze bija seši Urāna un Gajas dēli un sešas viņu meitas, kas savstarpējā laulībā radīja daudzus dievus un dievietes. Viens no senajiem titāniem bija Okeāns, kas kā plaša upe skaloja savus ūdeņus apkārt zemei. Okeāna un viņa māsas Tetīdas radītas bija ūdeņu dievības okeanīdas un visi upju dievi. Bet titānu Hiperīona un Urāna un Gajas dēlam Japetam laulībā ar okeanīdu Klimeni dzima varenie titāni Atlants un Prometejs, kā arī epimetejs un Menoitijs.

Urāna un Gajas bērni bija milži Kots, Briarejs un Gijs, kam bija 50 galvu un 100 roku, tāpēc viņus sauca par simtročiem jeb hekatonheiriem.
Ar savu briesmīgo izskatu un ļoti lielo spēku šie milži iedvesa bailes pat savam tēvam Urānam, tāpēc steidza viņus paslēpt viņus zemes dzīlēs un neļāva tiem nākt laukā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация