Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:775683
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Senlatviešu sētas ir praktiskas un ļoti veiksmīgi izplānotas. Tur atrodas tikai pats nepieciešamākais sadzīvē, bet, neskatoties uz to, izskatās visai glīti un gaumīgi. Telpas ir tīras un katrai lietai ir sava vieta. Senlatviešiem ārkārtīgi svarīgs bija darbs, tapēc telpu plānojums un tajā esošie priekšmeti bija pakārtoti sekmīgai darba veikšanai. Lai gan abas – Kurzemes un Vidzemes sētas, atrodas ne tik plašajā Latvijas teritorijā, lai būtu vērojamas būtiskas atšķirības starp tām, tomēr zināmas iezīmes, kas raksturo šo noteikto apvidu, pastāv. To ietekmē apdzīvotās teritorijas ģeogrāfiskās īpatnības, pieejamās izejvielas un laikapstāļi.

Kurzemes sētas vidū atradās dzīvojamā māja ( niedru jumti ,uz jumta jumja vai saules zīme, guļbūves ēka ar gludajiem pakšiem ) , tai iepretim laidars, starp abām ēkām darba jeb "netīrais pagalms", bet otrā pusē - starp dzīvojamo māju un tai līdztekus celto klēti - "tīrais pagalms" ar košuma krūmiem un puķēm ,kas bija obligāti katrā sētā. Tie bija paredzēti materiālu krāsošanai, skaistumkopšanai un izmantošanai medicīnā. Dzīvojamās mājas vidū "nams" ar "dižo skursteni" un divām izejām uz abiem pagalmiem. Pirts kā ugunsnedroša ēka novietota attālāk no sētas pārējām celtnēm. Tajā bija neliela priekštelpa, kur atstāt drēbes un lielāka telpa ar krāsni.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1157351
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация