Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:765857
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sēra un slāpekļa savienojumu nozīmīgākais avots atmosfērā mūsdienās ir saimnieciskā darbība. 1976. gadā cilvēka saimnieciskās darbības rezultātā atmosfērā nokļuva ap 65% no kopējā atmosfērā nokļuvušā sēra savienojumu daudzuma, pie kam 90% no tā veidoja sēra dioksīds.
Sērs uzskatāms par uz Zemes izplatītu elementu: tā vidējā koncentrācija Zemē ir 1.8-2.9 %, Zemes garozā- 260 mg/kg, bet atmosfērā tikai 0.6 g/m3. Tātad lielākā daļa sēra savienojumu atrodas litosfērā un hidrosfērā. Sēra savienojumu nokļūšana vidē ir ievērojami pieaugusi kopš intensīvas cilvēka saimnieciskās darbības uzsākšanas un vispirms tā saistāma ar rūpnieciskās revolūcijas uzsākšanos. Galvenie procesi, kuru rezultātā sēra savienojumi tiek izdalīti no litosfēras, ir rūdu ieguve (daudzi metāli atrodas sulfīdu un sulfātu rūdu veidā), kurināmā (ogles, nafta, kūdra) sadedzināšana un minerālmēslu ražošana.
Dabiskie sēra savienojumu avoti ir iztvaikošana no ūdenskrātuvēm (veidojas kālija, nātrija sulfātus saturoši aerosoli), vulkāniskā darbība, mežu ugunsgrēki. Dabisko sēra emisijas bioloģisko avotu darbības rezultātā atmosfērā visvairāk nokļūst sērūdeņradis un sulfāti. Sērūdeņraža dzīves laiks atmosfērā ir tikai dažas stundas. Turpretī SO2 un sulfāti saglabājas visai ilgi un ar gaisa masām var tikt pārnesti lielos attālumos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация