Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705435
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sērijveida Izvarošana    4
1.1  Izvarošanas Mērķis un Motīvi    5
1.2.  Izvarotāju Rakstura Iezīmes    6
2.  Izvarotājs-Izvēle vai Sods    7
2.1.  Cietuši no Izvarošanas    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā Literatūra    12
Фрагмент работы

Secinājumi
Iemesli kāpēc saskaramies ar vardarbību uz ielas, starp paziņām, kā arī ģimenē ir dažādi. Kādam šāda uzvedības maniere ir ikdiena, bet kāds cits dara visu, lai atrastu risinājumu ikvienai problēmai ar kuru nākās saskarties.
Ar vardarbību saprotam netikai fizisku, bet arī emocionālu cita cilvēka iespaidošanu. Un viens no vardabības veidiem ir izvarošana, kura var pāraugt par sērijveida izvarošanu. Diemžēl ir dizgan grūti izprast izvarošanas motīvus, toties var apgalvot, ka motīvi ir daudz un dažādi. Kāds izvaro, lai apmierināju savas seksuālās vajadzības, bet kāds cits, izvaro, jo pārākuma un varas sajūta pār citu cilvēku rada atkarību un vēlmi atkārtot seksuālo vardarbību.
Katrai darbībai un cilvēkam, ir savas rakstura iezīmes, kuras ļauj saprast cilvēka rīcības moduli un to kā konkrētais izvarotājs rīkojas izvēloties savu upuri. Izvarotājiem ir raksturīgi domāšanas modeļi, ko mēs, pārējie, uzlūkojam, kā kroplīgus. Viņiem piemīt arī vēlme sasniegt savus mērķus ar brutāliem līdzekļiem.
Ņemot vērā izvirzītos mērķus un uzdevumus var secināt, ka par izvarotāju vai upuri, kurš cieš no izvarošanas, var kļūt ikviens, neatkarīgi no vecuma vai dzimuma. Motīvi sevī ietver varas sajūtu un vēlmi apmierināt savas vajadzības, bet , diemžēl šīs sajūtas ar katru reizi pastiprinās, kā rezultātā cieš ikviens, kurš gadījies pa ceļam.
Iegūtā un apkopotā informācija sniedza plašāku ieskatu par to, kas īsti ir izvarošana un kā to var iedalīt, kur ar to var saskarties un to, cik bieži izvarošanas upuri saskaras ar šādu vardarbības izpausmi.
Svarīgi ir atcerēties to, ka mums pašiem ir jābūt savas dzīves noteicējiem. Un nepieņemamai situācijai vai kāda cilvēka rīcībai nav jāmeklē attaisnojumi, jo piedotā vardarbība šodien ir sākumpunts sāpju pilnai nākotnei.
Personas, kuras cietušas no seksuālas vardarbības bērnībā var kļūt par sērijveida izvarotājiem, tāpēc ieteicams būtu vērsties pēc palīdzības zvanot uz tālruni 110 vai arī apmeklēt - https://www.cietusajiem.lv un http://www.pretvardarbibu.lv .

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1386191
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация