Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:992493
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  SIA „LETTGLAS” Diagrammā    3
  LĪVĀNU STIKLA MUZEJS    4
  STIKLA TRAUKU RAŽOŠANAS CEHA REKONSTRUKCIJA    5
  STIKLA IZSTRĀDĀJUMU TAPŠANA    6
  TŪRISTA IESPAIDS PAR LĪVĀNU STIKLA FABRIKU UN MUZEJU    7
  IZMANTOTIE MATERIĀLI    8
Фрагмент работы

SIA,,LETTGLAS" Līvānu stikla muzejs iepazīstina interesentus ar fabrikas vēsturi un stikla izstrādājumu ražotni sākot ar 1887. g. Tiek dota unikāla iespēja vienkopus aplūkot visos laikos Līvānu stikla fabrikā ražoto produkciju. Ražošanas telpās ir iespaidīgākā Ražošana Līvānos. Muzejs atrodas pie stikla rūpnīcas.

Lai apskatītu skaistos stikla izstrādājumus ir tikai jāaizbrauc darba laikā Darbdienās no 9.00 - 18.00
Brīvdienās - pēc pieteikumiem, uz Līvānu stikla muzeju.

LV - 5316
Līvāni, Zaļā iela - 23,
telef: 53 41129 , 53 44540

Biļetes cena bērniem Ls 0,30, pieaugušaliem 0,50.
Sadarbībā ar NVD(Nodarbinātības Valsts Aģentūra) tiek realizēts projekts stikla trauku ražošanas ceha rekonstrukcijai. Tiek izstrādāts attīstības projekts ar sadarbības partneriem, ar Reģionālo fondu, iecerēta sadarbība ar Eiropas Rekonstrukcijas banku. Plānotais investīciju apjoms Ls 200 tūkst., bet kopējais investīciju apjoms uzņēmuma rekonstrukcijai, iekārtu iegādei, attīstībai plānots 400 tūkst. Ls apjomā. Līvānu stikls ir pazīstama ražotne visā pasaulē, bet pēc bijušās valdošas iekārtas sabrukuma ražotne bija samazinājusies. Ieceres ir ļoti lielas un iespējams pateicoties Eiropas bankai tās varēs realizēt.
Lai gan jau vairākus gadus Līvānu stikla ražotne vairs neražo plaši pazīstamās glāzes u. tml., vēl aizvien daudziem vārds ''stikls'' asociējas ar Līvāniem. Un ne bez pamata. Līvānos turpina ražot lampu kupolus, akvārijus un svečturus, kas top nelielās partijās un tikai tad, kad rūpnīca saņem pasūtījumu. Šodien par bijušā "Līvānu stikla" akciju kontrolpaketes turētāju ir kļuvis vācu uzņēmums "Herner Glas", kas arī ir galvenais "LettGlas" pasūtītājs. Rīdzinieki ik dienu dodas garām vienam no atbildīgākajiem "LettGlas" pasūtījumiem, un daudzi to pat nenojauš. Brīvības pieminekļa restaurācijas komanda tieši "LettGlas" pasūtīja zaļās stikla flīzes, kas iestrādātas piemineklī.
Senākā vēsture liecina, ka stiklu Līvānos ražo jau kopš 1887. gada. Tolaik stikla kausēšana un pūšana nedaudz atšķīrās no mūsdienīgajām metodēm, lai gan savā būtībā tas mainījies ļoti maz.
Atēnu olimpiskajām spēlēm Līvānos izgatavoja vairākus tūkstošus tā saukto sēnīšveida kupolu, kas sedza olimpiskās pilsētiņas āra apgaismojuma lampu spuldzes. Arī Latvijas veikalos var iegādāties Līvānos ražoto, taču, lai uzzinātu, vai kupols tapis Latvijā, ir rūpīgi jāieskatās. "LettGlas" ražotie lampu kupoli nonāk Vācijā, kur tos nokomplektē ar patronu un vadiem. Nereti šīs lampas nonāk Latvijas veikalu plauktos jau kā Vācijā ražota prece.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация