Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:267812
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    5
2.  SIA “X” FINANŠU DARBĪBAS ANALĪZE    8
2.1.  Bilances sastāva un struktūras novērtējums    8
2.2.  Uzņēmuma finansiālās stabilitātes analīze    11
2.3.  Likviditātes rādītāji    15
2.4  Maksātspēja    20
2.5.  Aktivitātes rādītāji    21
2.6.  Rentabilitātes rādītāji    26
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    29
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Фрагмент работы

Katram uzņēmumam saimnieciskās darbības gaitā pastāv vairāki mērķi. Kā svarīgākais no mērķiem parasti tiek minēta uzņēmuma peļņa. Tomēr svarīgi ir ne tikai šo peļņu iegūt, bet arī to apzināt un saglabāt. Tāpēc peļņa nav vienīgais mērķis, ko izvirza uzņēmēji. Uzņēmums ikdienā saskaras ar citu mērķu izvirzīšanu. Otrs svarīgākais, dažkārt pat galvenais, katra uzņēmuma mērķis ir tā maksātspējas saglabāšana. Lai varētu kontrolēt uzņēmuma peļņu un maksātspēju, bieži vien ir pietiekoši ar uzņēmuma pārskatos ietverto informāciju. Ar to var pietikt, lai saņemtu pietiekamu informāciju nākotnes lēmumu pieņemšanai, vai laicīgi pamanītu tuvojošās briesmas.
Katram uzņēmumam ir jāapzinās vai sasniegtie rezultāti ir vērtējami pozitīvi, vai negatīvi. Kritēriji, pēc kuriem var izdarīt šādu novērtējumu ir atšķirīgi dažādiem uzņēmumiem. Ir jāveic šo rādītāju regulāra analīze. Katram uzņēmumam ir jāapzinās kas viņu sagaida nākotnē. Laicīgi jāparedz briesmas un jāsaskata iespējas. No analīzes rezultātā iegūtās informācijas var izdarīt daudzus secinājumus par uzņēmuma nākotni.
Tēmas izvēles pamatojums: Šo tēmu izvēlējos tādēļ, ka pirmām kārtām es strādāju 2001.gadā dibinātā uzņēmumā, kurš arī nodarbojas ar sabiedrisko ēdināšanu. Kā otru no faktoriem un arī galveno gribētu minēt, ka, izpētot un izanalizējot uzņēmuma SIA “X” saimnieciskos un ekonomiskos rādītājus, kā arī uzņēmuma finansiālo stāvokli, es varēšu izvērtēt kā darbojas šis uzņēmums un kāda ir uzņēmuma panākumu atslēga. Man radīsies iespēja salīdzināt uzņēmuma, kurā es strādāju darba stilu ar SIA “X”, tādējādi ierosināt savus darba devējus uzņēmējdarbības attīstīšanas jomā.
Pētījuma bāze: Par pētījumu periodu tiks izmantoti 2003.- 2005.gadi un savstarpēji salīdzināti, t.i., SIA “X” nepublicētie dati 2003.- 2005.gadu bilances ar pielikumiem, peļņas un zaudējumu aprēķini, apstiprinātais kontu plāns, nolikumi.
Kursa darba mērķis: Esmu izvirzījusi mērķi uzskatāmi parādīt, kā vienkāršotu analīzi uzņēmumā var veikt katrs, kam ir svarīgi konkrētā uzņēmuma saimnieciskās darbības rādītāji, kā veikt vienkāršotu šo rādītāju plānošanu nākotnei. Darbā tiks aplūkots kā šīs problēmas risina konkrētā uzņēmumā SIA “ X” .…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация