Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:677790
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Siena preses    2
  Savācējpiekabes    4
  Siena rituļu preses    4
  Izmantotā literatūra    6
  Pielikums    7
Фрагмент работы

Piekabināmā savācējprese ir virzuļprese ar taisnplūsmas presēšanas kameru, kurā sienu padot no sāniem. Šī savācējprese savāc sienu no vāliem, sapresē saiņos un apsien saiņus ar speciālu kamolos satītu sienamo auklu. Savācējpresi var izmantot arī salmu savākšanai. Apsietie saiņi paliek uz lauka vai arī pa speciālu tekni tiek ievadīti savācējpresei pievienotajā traktorpiekabē. Savācējpresi iespējams darbināt arī stacionāri. Tās mehānismus piedzen traktora jūgvārpsta.
Darba procesā vāla savācējs paceļ siena vālu un novada uz pieņēmējkameru. Kad virzulis atrodas priekšējā stāvoklī, šķērspadeves dakšu mehānisms ievada sienu presēšanas kamerā. Tā kā presēšanas kamera virzienā uz izeju ir sašaurināta, virzulis darba gājienā sapresē sienu un izveido saini. Sienamais aparāts apsien kamerā sapresēto siena saini ar divām auklām (garenvirzienā). Veidojoties jaunam sainim, apsietais sainis tiek pakāpeniski izstumts no presēšanas kameras un novietots uz augsnes vai arī uz teknes, pa kuru nonāk piekabē.
Savācējpreses galvenās darbīgās daļas ir vāla savācējs, pieņēmējkamera ar šķērspadeves dakšu mehānismu, presēšanas kamera ar virzuli un sienamo aparātu. Savācējpreses palīgdaļa ir rāmis, divi pneimatiskie balstriteņi, jūgstienis ar balstu un pārvads, kā arī drošības un signalizācijas ierīces.
Vāla savācēja galvenās darbīgās daļas ir savācējtrumulis, pie kura līstēm piestiprināti atsperīgi zari. Vāla savācēja nolaišanai un pacelšanai izmanto roksviru. Tā kā savācējtrumulis ir pakarināts amortizācijas atsperēs, tas darba stāvoklī viegli pieskaras pie vāla, kopējot augsnes reljefu.
Presēšanas kamera ir savācējpreses pamatdaļa, jo tajā formējas sainis. Kamerā pa vadīklām turpatpakaļkustībā pārvietojas kārbveida virzulis, kas minūtē izdara 60 darba gājienus. Virzuļa sānos nostiprinātas slīps nazis, bet pie kameras sienas padeves lūkas malā- pretgriezējplāksne. Kad virzulis atrodas priekšējā stāvoklī, dakšu mehānisms pa sānu lūku presēšanas kamerā ievada sienu, nazis pret pretgriezējplāksni nogriež siena porciju, kuru virzulis darba gājienā sapresē. Savācējpresei ir saiņu blīvuma regulators (skrūvju mehānisms), ar kuru iespējams mainīt presēšanas kameras izejas daļas šķērsgriezumu.
Pieņēmējkameras šķērspadeves dakšu mehānisms sastāv no divām dakšām. Dakšām jāstrādā sinhroni ar virzuli, tāpēc to piedziņai izmanto ķēdes pārvadu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация