Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:990354
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ievads    3
  būvelementa attīstība    4
  Izmantojamie būvizstrādājumi    6
  Būvelementa konstruktīvie risinājumi    11
  tehniskie un ekonomiskie rādītāji    20
  izmantotā literatūra    22
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Tādi elementi kā puskolonnas, pilastri, nišas un portāli galvenokārt ir dekoratīvi elementi, kas sadārdzina būvniecību. Izmaksas ir atkarīgas no izmantotajiem materiāliem, piemēram, pilastri no marmora vai granīta būs dārgāki nekā no betona vai ģipša.
2. Tādiem elementiem kā nišas un portāli mūsdienās ir mainījies pielietojums. Agrāk tos būvēja eksterjerā (nišas – lai imitētu logus, dekorētu sienas ar nišās nostādītām vāzēm, skulptūrām; portālus – lai pievērstu uzmanīgu galvenajai ieejai). Mūsdienās šos elementus plaši lieto interjerā: nišas kļuva populārās ienākot mūsu ikdienā eiroremontam, jo sienu ģipškartona apdare ļauj viegli konstruēt sienās nišas; portālus pielieto, lai dekorētu kamīnu.
3. Ventilācijas un dūmu kanāliem ir ļoti liela nozīme, kas ietekmē gan cilvēka veselību, gan drošību. Dzīvojamās un sabiedriskās ēkās gaisa vadus parasti ierīko iekšējo sienu konstrukcijās. Lai nerastos ūdens tvaiku kondensācija, to ierīkošana ārējās sienās nav pieļaujama. Svarīgs dūmvadu elements ir ugunsdrošības atdale, kas ir veidota no nedegoša materiāla un kas atdala dūmkanāla vai apkures ierīces iekšējo plakni no degtspējīgas ēkas konstrukcijas. Ugunsdrošības atdale palielina apkures ierīču, dūmeņu un dūmkanālu sieniņu biezumu atbilstoši noteikumiem par Latvijas būvnormatīvu LBN 231-03 “Dzīvojamo un publisko ēku apkure un ventilācija”.
4. Minimālie ventilācijas kanālu izmēri arī ir noteikti (skat. sadaļu “Tehniskie un ekonomiskie rādītāji”) un ir atkarīgi no sienu materiāla (ķieģeļu sienas, betona paneļi) un vietas, kur tiek būvēti (kamīniem, pie sienām piebūvētos kanālos vai centrālapkures katliem).
5. Tādi elementi kā kontrforsi un arkbutāni bija ļoti populāri gotikas stila arhitektūrā, mūsdienās tie vairs nav aktuāli.
6. Mūsdienās antablements , kas ir bagātīgi dekorēts ar dažādiem ornamentiem, skulptūrām un kas balstās uz kolonnām, arī nav aktuāls. No tā galvenajiem elementiem – arhitrāva, frīzes un dzegām – mūsdienās joprojām būvniecībā izmanto dzegas. Tās aizsargā sienas virsmu no mitruma ietekmes, kā arī piešķir ēkai arhitektonisko izteiksmīgumu.
7. Ailstarpas platums ir atkarīgs no loga ailas platuma, stāvu skaita un nesošās sienas platuma. Tabulās ir doti aprēķini gāzbetona sienām ar platumu 400 mm un 500 mm, divstāvu un trīs stāvu ēkai. Palielinoties loga ailas platumam, ir jāpalielina ailstarpas platums, jo loga un durvju veidošana sienās pavājina to nesošās spējas (tāpēc virs ailām veido pārsedzes, kas stiprina konstrukciju).
8. Arī nišas pavājina nesošās sienas konstrukciju, tāpēc, veidojot nišu nesošajā sienā, nepieciešama atļauja. Vieglāks risinājums ir veidot nišu pasienās vai apšūt sienu ar ģipškartonu vai finieri un tikai tad sienā veidot nišu.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,27 €
Комплект работ Nr. 1366624
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация