Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:182120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Par au­to­ri    2
1.  Re­gī­nas Eze­ras ro­māns „Aka”    5
1.1.  Lau­ras tēls    5
1.2.  Al­vī­nes tēls    8
1.3.  Vi­jas tēls    11
1.4.  Zai­gas tēls    13
1.5.  Ma­ri­jas tēls    15
2.  Re­gī­nas Eze­ras stās­tu krā­jums„Ba­ra­vi­ku lai­ka dul­lums”    16
1.1.  Ini­tas tēls stās­tā „Ki­no­zvaig­zne Ini­ta”    16
1.2.  Mā­ras tēls stās­tā „Tā da­ra vi­sas”    18
3.  Re­gī­nas Eze­ras me­mu­āri „...pār iz­de­gu­šiem lau­kiem skrien mans sap­nis”    19
3.1.  Re­gī­na    20
  Kop­sa­vil­kums    23
  Iz­man­to­tā li­te­ra­tū­ra    24
  Pie­li­kums    25
Фрагмент работы

Tē­mu „Sie­vie­tes iek­šē­jā pa­sau­le Re­gī­nas Eze­ras pro­zā” iz­vē­lē­jos tā­dēļ, ka pē­dē­jā lai­kā ļo­ti ie­in­te­re­sē­jos par raks­tnie­ci pēc me­mu­āru „... pār iz­de­gu­šiem lau­kiem skrien mans sap­nis” iz­la­sī­ša­nas. Re­ti mē­dzu pie­vērst uz­ma­nī­bu lat­vie­šu au­to­ru dar­biem, un vēl re­tāk tie ma­ni aiz­rauj, tā­dēļ bi­ju pat pār­steig­ta, ka kaut kas var būt tik tuvs ma­nai la­sī­tā­ja gau­mei. Tā kā bi­ju no­lē­mu­si pē­tīt lat­vie­šu au­to­ra dar­bus, un sa­ga­dī­ša­nās pēc tie­ši to­brīd, kad va­ja­dzē­ja iz­vē­lē­ties tē­mu, la­sī­ju Eze­ras li­te­ra­tū­ru, ma­na iz­vē­le ir pa­vi­sam vien­kār­ši sa­pro­ta­ma. Tur­klāt mēr­ķis bi­ja ie­dzi­ļi­nā­ties sie­vie­šu tē­los, to iek­šē­jā pa­sau­lē, un kur gan ie­spē­jams at­rast la­bā­ku ma­te­ri­ālu kā Eze­ras daiļ­dar­bos? Arī pa­ti tē­ma man šķiet vien­mēr ak­tu­āla un in­te­re­san­ta. Tā­pat vē­los ie­dzi­ļi­nā­ties ne ti­kai sie­vie­šu tē­los, bet uz­zi­nāt vai­rāk arī par raks­tnie­ces iek­šē­jo pa­sau­li, un maz­liet vai­rāk iz­zi­nāt se­vi.
Uz­ma­nī­ba tiks kon­cen­trē­ta uz sie­vie­šu tē­lu ana­lī­zi trīs da­žā­da žan­ra Eze­ras dar­bos.
Ie­sā­ku­mā ne­liels ie­skats raks­tnie­ces ra­do­ša­jā dar­bī­bā un dzī­ves gai­tās. Dar­ba pir­ma­jā da­ļā tiks dots ie­skats ro­mā­na „Aka” sie­vie­šu tē­lu iek­šē­jā pa­sau­lē, tra­jā da­ļā tiks ap­ska­tī­ti stās­ti no krā­ju­ma „Ba­ra­vi­ku lai­ka dul­lums”, veik­ta sie­vie­šu tē­lu ana­lī­ze. Dar­ba no­slē­dzo­ša­jā – tre­ša­jā da­ļā ne­liels ie­skats Re­gī­nas Eze­ras me­mu­āros „... pār iz­de­gu­šiem lau­kiem skrien mans sap­nis”, vai­rāk ana­li­zē­sim pa­šu raks­tnie­ci, ti­kai šo­reiz ne no pro­fe­si­onā­lā vie­dok­ļa, bet gan Eze­ras pa­šas iek­šē­jos pār­dzī­vo­ju­mus un sa­jū­tas.
Ana­li­zē­jot sie­vie­šu tē­lus Re­gī­nas Eze­ras pro­zā tiks iz­man­to­ti „Rak­sti I da­ļa” (ro­māns „Aka”), „Stās­ti un no­ve­les” ( tiks iz­man­to­ti stās­ti no „Ba­ra­vi­ku lai­ka dul­lu­ma”), „... pār iz­de­gu­šiem lau­kiem skrien mans sap­nis”, kā arī „Li­te­ra­tū­ra 12. kla­sei”, no ku­ras ņem­ti grā­ma­tas au­to­ru at­zi­nu­mi sais­tī­bā ar ro­mā­na „Aka” gal­ve­na­jiem tē­liem.
Par sa­vu uz­de­vu­mu es iz­vir­zī­ju iz­ana­li­zēt un vai­rāk iz­prast sie­vie­šu tē­lus R. Eze­ras pro­zā un pie­rā­dīt, ka raks­tnie­ce meis­ta­rī­gi spēj ra­dīt da­žā­da ve­cu­ma sie­vie­šu tē­lus un vien­līdz iz­teik­smī­gi un pro­fe­si­onā­li vi­ņai tas iz­do­das da­žā­du žan­ru dar­bos, kas to­mēr ir ļo­ti at­šķi­rī­gi.
Darbs ir ma­na sub­jek­tī­vā R. Eze­ras pro­zas in­ter­pre­tā­ci­ja, bet dar­bā iz­man­to­ju arī ci­tu cil­vē­ku vie­dok­ļus un se­ci­nā­ju­mus par kon­krē­ta­jiem daiļ­dar­biem un tē­liem.
Pie­li­ku­mā pa­rā­dī­sies vai­rā­ki raks­tnie­ces fo­to­at­tē­li un tiks uz­skai­tī­ti Re­gī­nas Eze­ras pub­li­cē­tie dar­bi ( biblio­grā­fi­ja)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация