Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:997770
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Latviešu sievietes iesaistījās Neatkarības karā un bija dažādās pozīcijās. Veica gan militāro darbu, gan politisko un sociālo. Visvairāk sieviešu pārstāvētie amati armijā bija - mašīnrakstītājas, telefonistes, apkopējas, ierēdnes, veļas mazgātājas, kantoristes, žurnālistes, šuvējas, ārstes, žēlsirdīgās māsas, darbinieces ēdināšanas jomā.
2. Neatkarības karš bija ļoti sarežģīts process, kurš atstāja ļoti daudz emocionālu un fizisku traumu visai sabiedrībai. Pamatiedzīvotāji konstanti atradās pastāvīgā stresā par sevi un saviem tuviniekiem. Tāpat kā uz daudziem vīriešiem un zēniem karš atstāja savu ietekmi, bija arī sievietes, kuru mentālā veselība tika pamatīgi iedragāta. Tika izpostīta jaunības dzīve kā karavīriem, tā sievietēm.
3. Neatkarības kara laikā bez šaubām tika atrasta sieviešu identitāte Latvijas Republikā. Par Neatkarības kara varonēm runāja jau tajā laikā un vērš uzmanību arī tagad - Vallija Veščūna, Zelma Sirsone, Elza Žiglevica. Šīs sievietes pierādīja savu varonību un vēlmi atbrīvot tēvzemi no ienaidniekiem.
4. Sieviešu palīdzības korpuss ir pirmā sieviešu organizācija, kas tiek dibināta Latvijas Republikā, un tajā iekļāvās vairāki tūkstoši sieviešu, kuras pamazām sāka apzināties savu vērtību. Tāpat kā vīriešus viņas vadīja apziņa un pienākums pret tēvzemi, cerības uz labāku nākotni saviem bērniem un pašām sev.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация