Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:712433
 
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kāda ir šī sieviete? Apzinīga vai gudra? Domāju, ka vairāk gudra, jo viņa saprot, ka viņa nevarēs būt laimīga tur, kur kāds cieš. Stipra sieviete nolemj atgriezties pie ierastas dzīves, turpināt smaidīt un jokot kā viņa prot, bet dziļi sirdī pārdzīvot par vientulību. Vēl divas iezīmes, kas parādījās šajā sievietes tēlā ir viņas prasme slēpt savas sirds pārdzīvojumus, kā arī būt lepnai savā vientulībā, nekā ar tādu cilvēku, kurš viņu nesaprot vai nav viņas vērts.

Noskatoties trīs 80.gadu sākuma mākslas kinofilmas, kur galvenajās lomās bija sievietes, varu secināt, ka sievietes tika attēlotas gudras, pašpārliecinātas, pievilcīgas un, pats galvenais, neatkarīgas. Priekšplānā vairs netika izvirzīta sieviete-saimniece. Priekšplānā izvirzās sievietes jūtu pasaule, psiholoģiskie pārdzīvojumi. Tika parādīta sieviete, kurai ir stiprs raksturs. Sieviete ir gatava upurēt, bet darīt to apzināti, ar cēlsirdību un ar aukstu prātu. Dažiem no atspoguļotajiem sieviešu tēliem piemīt viltīgums, kas vijās ar mērķtiecību. Sievietes tēls ir pielīdzināms vīrieša tēlam. Sievietes ir tik savaldīgas, ka tas, varbūt, var atgādināt vīriešus, kuri savus pārdzīvojumus cenšas slēpt.
Salīdzinot ar mūsdienu sievietes tēlu, kas parādās kinofilmās, gribas atzīmēt, ka tīri vizuāli nekas nav mainījies. Galvenajās lomās vairākos gadījumos joprojām spēlē pievilcīgas sievietes. Runājot par sievietes garīgo tēlu, tad jāatzīmē, ka mūsdienu sievietes mēdz rādīt emocionālākus un vājākus pār vīriešiem. Toties sievietes neatkarība joprojām paliek aktuāla. Aktuālas arvien paliek problēmas ar personisko dzīvi un psiholoģiskie pārdzīvojumi.
20.gadsimts bija sarežģīts Latvijas valstij. Cīņas, brīvības un neatkarības tēmas bija ļoti aktuālas. Jācīnās bija ne tikai vīriešiem, bet savā ziņā arī sievietēm. Varbūt tāpēc sievietes 80.gadu sākuma kinomākslā tika atspoguļotas tik stipras un neatkarīgas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация