Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:509413
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  APKURES VEIDU SALĪDZINĀJUMS    6
2.  GRĪDU APKURES SISTĒMU VEIDI    10
2.1.  Elektriskās grīdu apkures sistēmas    10
2.1.1.  Apkures kabeļu montāža betona grīdās    16
2.1.2.  Apkures kabeļu montāža uz atjaunojamām grīdā    20
2.1.3.  Apkures kabeļu montāža koka siju pārsegumos    22
2.1.4.  Silto grīdu montāža ar plānajiem apsildes paklājiem    23
2.1.5.  Apsildes kabeļu papildus izmantošanas iespējas    25
2.2.  Cauruļvadu grīdu apkures sistēmas    25
2.2.1.  Cauruļvadu sistēmas montāža grīdās uz grunts    27
2.2.2.  Cauruļvadu sistēmas montāža koka siju pārsegumos    32
2.2.3.  Cauruļvadu sistēmas montāža atjaunojamās grīdās    34
2.2.4.  Cauruļvadu sistēmu papildus izmantošanas iespējas    35
3.  KOPSAVILKUMS    36
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    39
Фрагмент работы

Jau izseni tika meklēti arvien efektīvāki risinājumi telpu apsildīšanai. Zināms, ka mūsu senči pirmatnējās mītnēs - slieteņos, dzīvoja bez īpašām grīdām un tikai vēlāk, kad dzīvokļa funkciju pildīja rijas radās pirmās grīdas-mīcīta māla klons. Daudzus gadus vēlāk sāka izbūvēt dēļu grīdas. Tās lika uz blīvēta māla klona bez sijām, plankas savstarpēji satapojot. Šādas grīdas bija aukstas un neatbilda mūsu izpratnei par klasiskajām dēļu grīdām. Vēlāk tās pilnveidoja līdz pat siltu grīdu konstrukciju radīšanai. Literatūrā sastopami apraksti par zemgrīdas kanālu apkuri senajā Romas impērijā pirms 2200 gadiem. Šim nolūkam īpašā telpā (kurtuvē) dedzināja zarus un malku, tādējādi degšanas procesā radušās karstās dūmgāzes cirkulēja pa grīdās izbūvētiem kanāliem, pēc siltuma atdeves nonākot atmosfērā caur skursteni. Šādā veidā sasildītas grīdas uzturēja telpās optimālu temperatūru līdz pat 24 stundām. Šāds telpu apsildes veids ir saglabājies pat līdz mūsdienām Lietuvā Trakai muzeja pilī, kas gan mūsdienu skatījumā ir arhaisks. Arī Latvijā šāda veida apkure ir bijusi Rundāles pilī, bet līdz mūsdienām nav saglabājusies. Mūsdienās šādas telpu apsildes sistēmas vairs netiek izbūvētas.
Šīs idejas jaunākie risinājumi meklējami 20.gs. sākumā, kad grīdās tika iebūvētas metāla caurules, pa kurām kā siltumnesējs plūda ūdens. Latvijā astoņdesmito gadu beigās grīdas apsildīja ar karstūdens caurulēm, kuras bija izvietotas grīdas konstrukcijās. Toreiz grīdu apkures sistēmas nebija tiktāl pilnveidotas, lai spētu pilnvērtīgi konkurēt ar citiem apkures veidiem, tāpēc īpašu popularitāti tās neieguva.
Siltuma zudumi rodas ne tikai caur ārsienām, pārsegumiem, logiem un durvīm, bet arī caur pamatiem, kuri savukārt dzesē dzīvojamās mājas un arī grīdu. Tāpēc ziemā ir auksta ne vien grīda, bet arī pati ēka, īpaši pirmajā stāvā. Lai to novērstu, ir izveidotas vairākas siltu grīdu konstrukcijas, kas atbilst gan zinātnes atziņām, gan siltu grīdu prasībām.
Arī Latvijā deviņdesmito gadu sākumā parādījās grīdas apsildes sistēmas ar vara, plastmasas, kā arī visaugstākās kvalitātes polietilēna pePEX grīdas apsildei paredzētām caurulēm. Sāka pielietot arī elektriskās grīdu apsildes sistēmas. Līdz ar šo sistēmu kvalitātes uzlabošanos, būtiski ir mainījusies cilvēku interese par silto grīdu efektivitāti, lietderību un priekšrocībām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация