Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:399001
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vēl viens veids, kā mazināt apziņas ietekmi gleznas tapšanā, ir tā dēvētais automātisms, ecriture automatique, kad gleznotājs ļauj domām un otas kustībām plūst it kā transā. Šis apziņas neietekmētais radīšanas paņēmiens sirreālistiem šķita piemērots, lai tēlus no neapzinātā dzīlēm tieši pārceltu uz audekla vai papīra. Šie automātiski radītie darbi ir kā dokumentālas liecības par psihes stāvokli un tai pašā laikā asociāciju avots skatītājam.
Katalāņu gleznotājs Huans Miro (1898- 1967), ar automātisma palīdzību atbrīvo krāsu un triepienu. Viņa personiskā iztēles pasaule atklājas biomorfās būtnēs un lielos, spilgtos krāsu laukumos. Huana Miro gleznas var uzskatīt par iztēles spēļlaukumu, lai gan to pamatā ir arī kompozicionāli apsvērumi. Katalāņu tautas mākslas iespaidā savos vēlīnajos darbos Miro izmanto daudznozīmīgas poētiski un simboliski vienkāršotas krāsas un apveidus, kas slēpj sevī veselu nozīmju bagātību. 1934. gadā sākās H. Miro "nepieradināto gleznojumu" posms, kas ilga līdz 1938.gadam. 1939. gadā tam sekoja Zvaigznāji. Audekla virsmu klāj savādas un satraucošas zīmes, bioloģisku formu vai cilvēka ķermeņa fragmenti (seja, plaši atvērta un izstiepta plauksta), ko ietver hieroglifi un zīmējums ar sapnim līdzīgu, it kā nomierinošu saturu, kuram nav nekāda loģiska sakara. Miro gleznās apvienots figuratīvisms un abstrakcija: līniju rāmais plūdums, zvaigznītes, apļi un saulītes mudina fantazēt un sapņot. Miro darbi ir lirisma un asprātības pārpilni, tie paņem savā varā ar krāsainību un līniju dzīvīgumu. Gleznas elementi šķiet sarunājamies un dejojam cits ar citu. Miro darbi zināmā mērā līdzinās Kandinska agrīnajām abstraktām gleznām, arī tās veidotas tā, lai “saviļņotu skatītāja dvēseli”.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация