Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:452899
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Sirreālisma vēsture    6
  Sirreālisms literatūrā    8
  Sirreālisms mākslā    9
  Sirreālisms kino    12
  Sirreālisms Latvijā    13
  Sirreālisms mūsdienās    15
  Secinājumi    16
  Literatūras saraksts    17
  Pielikums    18
Фрагмент работы

Sirreālisms, domājams, joprojām ir klasificējams kā visspilgtākais mākslas virziens, kas pasaules stereotipisko skatījumu spējis absolūti izmainīt, noliegt un pat kontrolēt. Piesātinātais emocionāli psiholoģiskais vēstījums raisa dažādas jūtas sākot no apbrīna un neizpratnes, līdz dievišķai pielūgsmei un paniskām bailēm. Ne velti tiešā tulkojumā šā vārda nozīme ir „pārreālisms”, kas norāda, ka sirreālistisko darbu paustā doma ir nevis ar realitāti nesaistīta, bet par to pārākā, teju dievišķa, jo „sākumā tas dibinās uz ide­ju par cilvēka pilnīgu bezvainību, par viņa tiesībām atgūt visu varenību, ko viņš spējis ietvert vārdā „Dievs””1.
Izvēlējos šo tēmu, jo jau kopš bērnības mani valdzinājis šis neierobežojamais, mežonīgais, bet tajā pašā laikā tik koncentrēti emocionālais, uz cilvēka intuitīvo atklāsmi virzītais mākslas, jeb, man labpatiktos teikt, dzīves stils. Protams, ar gadiem mana izpratne, ja šādu vārdu vispār drīkst lietot, attiecinot uz sirreālistisko mākslu, paplašinājās, izkristalizējās uzskatu kopums, bet aizrautība nav mazinājusies. Tāpēc nenoliedzami, tā vijas cauri arī visa darba laikā, taču neesmu uzsvērusi to kā primāru.
Mūsdienās ir pieejami plaši resursi, lai izpētītu šī vēsturiski nozīmīgā laika posma stilistiskās izveides pamatus, idejas, pārstāvjus, sfēras un sekotājus. Lai veiktu šo uzdevumu pienācīgi, pavadīju daudz laika gan studējot literatūru un tematiskos izdevumus, gan pārlūkojot moderno tehnoloģiju piedāvāto iespēju plašumus. Taču jāatzīst, ka ne viss ir atkarīgs tikai no šīs teorētiskās informācijas, kas ikvienam dod tikai virziena norādi uz tālāk ejamo ceļu, jo nenoliedzami liela daļa šī izpētes procesa bija atkarīga arī no manas personiskās nostājas un dzīves uzskatiem. Tāpēc atļaušos tikai piebilst, ka ne viss ir absolūts un viennozīmīgs.
Mērķis? Acīmredzot pilnveidot sevi caur lietām, ko cienu, cerot, ka tas sniegs labumu arī citiem, kas šo lasīs. Katram kaut ko citu, protams, taču pašatklāsme ir pilnīgi pietiekama motivācija.
Sava pētījuma laikā iegūto informāciju apkopoju vairākos raksturīgos punktos, kas palīdz vieglāk sekot līdzi sirreālisma attīstības gaitai un to balstošajiem pamatprincipiem. Sākotnēji apskatīju sirreālisma jēdzienu un vēsturi kopumā, vēlāk sadalot to sīkāk raksturojošajos tematos, kas ietver attīstību konkrēti mākslas, literatūras un kinematogrāfijas jomās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация