Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:581447
 
Оценка:
Опубликованно: 29.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Pirmais praktiskais darbs    3
  Sistēmas un sistēmpieeja    3
2.  Otrais praktiskais darbs    7
  Sistēmu vadība    7
3.  Praktiskais darbs    11
  Dažādas pieejas sistēmiskai domāšanai    11
4.  Ceturtais praktiskais darbs    15
  Informācija    15
5.  Piektais praktiskais darbs    18
  Sistēmas pieeja organizācijas vadībā (pārvaldē)    18
6.  Bibliogrāfiskais saraksts    22
  Papildinājums    23
  Papildinājums pirmajam praktiskajam darbam Sistēmas un sistēmpieeja    23
  Papildinājums otrajam praktiskajam darbam    25
  Sistēmu vadība    25
  Papildinājums trešajam praktiskajam darbam    25
  Papildinājums ceturtajam praktiskajam darbam    26
Фрагмент работы

Sistēmas un sistēmpieeja

1. Dodiet sistēmas definīciju (vēlams atšķirīgu no lekcijas dotās), un ilustrējiet šo definīciju ar 5 konkrētu sistēmu, piemēram, darbnīcas, bankas, skolas un tml., piemēriem no savas ikdienas dzīves, dodot īsu saturīgu katra piemēra aprakstu.
Sistēma – tā ir kādu objektu daudzums, objektiem ir savas īpašības un tie savā starpā saistīti ar attieksmēm. Viss tās objektu daudzums darbojas kāda vienota mērķa izpildīšanai.
1.sistēma – poligrāfijas firma. Objekti – cilvēki, kuriem ir īpašības – konkrētas zināšanas poligrāfijas jomā. Šie cilvēki savā starpā saistīti ar attieksmēm: viens prot taisīt zīmogus, otrs – noformēt blankas u.t.t. Viens izpilda vienu daļu no pasūtījuma, otrs- citu u.t.t. Viens bez otrā nevar izpildīt mērķi. Šie cilvēki darbojas viena mērķa izpildīšanai – labi un ātri izdarīt pasūtīto.
2.sistēma – šūšanas fabrika. Objekti – cilvēki, kuriem ir šūšanas izglītība un prasme šūt. Cilvēki savā starpā cieši saistīti – viens izpilda vienu operāciju, otrs – otru u.t.t. Objekti darbojas viena mērķa izpildīšanai – pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk sašūt kādu apģērbu partiju ( pasūtījumu).
3.sistēma – pasniedzēju kolektīvs skolā. Objekti – pasniedzēji. Pasniedzējiem ir zināšanas, kuras viņi izmanto lai apmācītu skolēnus, raksturs. Starp pasniedzējiem ir attieksmes – viņiem jāvienojas kādu priekšmetu pasniedz viens un kādā apjomā, kādu – cits u.t.t. lai izpildītu mērķi. Sistēma darbojas lai pēc iespējas vairāk un labāk apmācītu skolēnus.
4.sistēma – namu pārvalde. Objekti – cilvēki, kuriem ir noteiktas zināšanas (īpašības). Šie cilvēki savā starpā saistīti ar attieksmēm – viens izpilda vienu funkciju, otrs – otru u.t.t. Objekti darbojas vienā mērķa izpildīšanai – kontrolēt īrnieku maksājuma procesu, sekot kādā stāvoklī ir ēkas u.t.t.
5.sistēma – poliklīnika. Objekti – ārsti, kuri prot ārstēt cilvēkus (īpašības). Ārsti ārstē cilvēkus atbilstoši savai specialitātei – zobu ārsts ārstē zobus, terapeits – visu organismu kopumā u.t.t. Ārsti ir saistīti savā starpā – kādu sarežģītu slimību viens ārsts nevar izārstēt bez otrā palīdzības. Ārsti darbojas viena mērķa izpildīšanai – pēc iespējas ātrāk noteikt slimību un izārstēt cilvēku.
2. Identificējiet galvenos parametrus vienai no 1. Punkta aprakstītajām sistēmām, uzzīmējiet tās blokdiagrammu un izskaidrojiet to.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация