Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:614033
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kas ir šizofrēnija    3
2.  Šizofrēnijas cēloņi un veidi    3
3.  Šizofrēnijas iedalījums    4
4.  Šizofrēnijas sekas    5
5.  Īpatnības, kas jāievēro kontaktējoties ar šizofrēnijas pacientu    6
6.  Izmantotā literatūra    7
Фрагмент работы

Ir veikti daudzi pētījumi, lai noskaidrotu šizofrēnijas rašanos, tomēr joprojām nav atrasta galējā atbilde uz jautājumu par tās izcelsmi. Pētījumi uzrāda gan bioloģisko faktoru - iedzimtības, galvas smadzeņu ķīmiskās darbības izmaiņu, smadzeņu strukturālo izmaiņu ietekmi uz simptomu rašanos, gan psiholoģisko faktoru ietekmi, tādu kā nelabvēlīga attiecību pieredze, psiholoģiskas traumas.
Tiek uzskatīts, ka slimību izraisošie faktori sākotnēji var rasties agrīnā nervu sistēmas attīstības posmā, proti, grūtniecības periodā, tādējādi palielinot šizofrēnijas attīstības risku vēlākā dzīves laikā. Nesen iegūtie pierādījumi liecina, ka arī infekcijas prenatālajā periodā veicina šizofrēnijas attīstības riska iespējamību vēlākā dzvē, tas nozīmē, ka pastāv saikne starp attīstības patoloģijām grūtniecības laikā un slimības attīstības risku.
Par vienu no šizofrēnijas riska faktoriem tiek uzskatīta dzīve pilsētas vidē. Arī sociālā nelabvēlība, nabadzība un ar sociālajām problēmām saistīta migrācija, rasu diskriminācija, ģimenes disfunkcija, bezdarbs un slikti sadzīves apstākļi, ir viens no riska faktoriem. Pie riska faktoriem pieskaitāmas arī bērnībā gūtās traumas vai vardarbība. Slikta audzināšana netiek iekļauta riska faktoru vidū, bet neatbalstošas, disfunkcionālas attiecības ģimenē var palielināt slimības risku.
Šizofrēnijai ir dažādas formas, un tās norise var būt vai nu nepārtraukta vai periodiska. Pirmajā gadījumā slimība 1—2 gadu laikā var radīt izteiktu gara vājumu, ko raksturo domāšanas sašķelšanās un emocionāls trulums.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация