Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:785004
 
Оценка:
Опубликованно: 30.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es par sava referāta tēmu izvēlējos šizofrēniju, jo šizofrēnija ir visizplatītākā slimība psihiatrijā, ar to slimo apmēram 0,8% iedzīvotāju, un tiesu-psihiatrijas praksē aptuveni 50% apsekojamo slimnieku atzīti par nepieskaitāmiem. Slimības izpausmes ir ļoti polimorfas, tāpēc , runājot par slimības terapiju vai prognozi, nav iespējams runāt par vienotu šizofrēniju, „šizofrēniju vispār”, neprecizējot slimības formu, stadiju, ilgumu.
Šizofrēnija ir hroniska psihiska slimība, kuras rezultātā parasti rodas raksturīgs vairāk vai mazāk izteikts defekta stāvoklis ( šizofrēniskā plānprātība).
Šizofrēnijas etioloģija nav noskaidrota, un pēc pētījumu datiem uzskata, ka nozīme varētu būt šādiem faktoriem:
Pārmantojamība. Jo tuvāka kādai personai radniecība ar šizofrēnijas slimnieku, jo lielāks risks tai saslimt. Tomēr, ja arī visnelabvēlīgākie pārmantojamības dati, tad tikai ģenētiski slimības izcelšanos nevar izskaidrot ja slimo viens no šīs olšūnas dvīņiem, tad otrs saslims ne visos gadījumos.
Autointoksācija. Slimnieka organismā attīstās vielas, kas izraisa slimību. Tomēr noteikt šādas vielas sastāvu nav izdevies noteikt.Tā tiek uzskatīta par ticamāko no hipotēzēm par iespējamo etioloģiju.
Infekcija. Teorija, kuru nav izdevies apstiprināt,- slimību izraisa vīruss, kurš, iespējams, vēl pirms slimības sākšanās organismā vairs nav atrodams. Arī šī teorija nav apstiprināta.
Dažas ārvalstīs izplatītas teorijas šizofrēnijas rašanos izskaidro tikai ar nelabvēlīgiem mikrosociāliem apstākļiem, kā arī izmantojot t.s. psihoanalītisko teoriju. Šādi pieņēmumi nav materiālistiski pamatoti un zinātniski nav pieņemami.
Pataloģiski anatomiskajā izmeklēšanā šizofrēnijas slimnieku smadzenēs specifiskas izmaiņas nav atrodamas.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация