Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216802
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es izvēlējos rakstīt anatomijā par ideālajām proporcijām, jo šis temats mani ir interesējis jau ilgu laiku. Tā kā papildus mācījos klasisko zīmēšanu, tad arī tur tika likts uzsvars uz simetriju, proporciju, precīziem skaitļiem ko nevar apstrīdēt, un to var novērot ikkatram cilvēkam ar nelielām nobīdēm no normas, bet jo precīzāk atbilst, jo cilvēks simetriskāks un citiem pievilcīgāks.
Cilvēka ķermenis ir neaprakstāmi skaists un neatkārtojams, tam ir savas likumsakarības, kādēļ viena būtne ir skaistāka par otru un kas ir tās lietas, kas liek tā uzskatīt, kāpēc mēs viņus uzskatām par visskaistākajiem? Kādēļ, šie ir jautājumi, uz kuriem es mēģināšu rast atbildi veicot nelielus pētījumus, meklējot atbildes grāmatās un globālajā tīmeklī. Es neesmu pirmā, kas par to interesējusies un arī ne tā, kas pavadījusi teju divus gadu desmitus veicot pētījumus dabaszinātnēs kā Leonardo Da Vinči, kas atstājis pamatīgus pierakstus, lai mūsdienās vēl joprojām tie būtu aktuāli un neapgāžami. Renesanse bija laika periods, kad zinātnieki, mākslinieki īpaši pievērsās cilvēka pētīšanai, atklājot dažādas likumsakarības, jo viduslaiku periodā baznīca aizliedza pētīt, runāt par šādām tēmām. Skaistuma kanonus, kaut arī tie ir nosacīti un nepilnīgi, cilvēki nav izdomājuši vaļas brīžos. Kanoni nav sastinguši etaloni, kurus piemēro tikai atlētiskajai vingrošanai. Tie sastādīti, ņemot vērā cilvēka ķermeņa dabiskās proporcijas, nevis kroplīgas formas, kas iegūtas mokošā treniņā, badojoties vai pārēdoties. Cieniet vīrišķību un spēku, sargājiet veselību, neapvainojiet dabu, rādot tai vārgus muskuļus un atkārušos vēderu - lūk, principi, kas ļaudis iedvesmoja izveidot atlētiskā skaistuma kanonus. Pazīstamākie autori - Albrehts Dīrers, Leonardo Da Vinči, Rafaēls, Figijs, Poliklets u.c. Ideālas cilvēka ķermeņa proporcijas atveidojuši antīkie mākslinieki. Viņi uzskatīja, ka cilvēka garums vienlīdzīgs sānis izvērstu roku platumam, kāju garums – apmēram puse no ķermeņa garuma utt. Minētās normas atspoguļo atsevišķu ķermeņa daļu garumu.
Simetriju jāievēro pilnīgi jebkurā dzīves situācijā- arhitektūrā, zīmēšanā, medicīnā, vides arhitektūrā, pilsētplānojumos, horeogrāfijā, sportā utt.
Cilvēks ne vienmēr piedzimst ar jau ideālu ķermeņa uzbūvi – skaistas ķermeņa formas var iegūt sportojot, nodarbojoties ar sevis izkopšanu. Jāattīsta ir viss ķermenis kopumā, nevis kādas atsevišķas muskuļu grupas, citādi ķermenis kļūs asimetrisks un rezultāts būs tālu no iecerētā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация