Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:672095
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Summary    3
  Ievads    5
1.1.  Āda. Ādas funkcijas    7
1. 2.  Ādas slimības    8
1.2.1  Galvas ādas slimības    8
1.2.2  Ķermeņa ādas slimības    9
1.2.3.  Apdegumi    12
1.2.4.  Apsaldējumi    12
1.3  Ādas kopšana. Slimību profilakse    14
1.4.  Alerģijas    15
1.5.  Kosmētika    16
1.6.  Mājās pagatavojamie kosmētikas līdzekļi un procedūras    18
1.7.  Vitamīni un ādas veselība    23
2.  Pētnieciskais darbs    25
2.1.  Aptaujas metode    25
2.2.  Aptaujas analīze un rezultāti    25
Фрагмент работы

Mūsu āda – tā ir lieta, kas mums tiek dota no dzimšanas brīža. Mēs nevaram izvēlēties tās krāsu, taču varam tai palīdzēt būt veselīgai un koptai visa mūža garumā, jau sākot no pavisam jaunas bērnības, līdz pat vecumdienām. Par ādu viennozīmīgi ir jārūpējas, jo āda tomēr ir tas orgāns, kas visvairāk tiek pakļauta dažādām traumām un vides kaitīgajai iedarbībai. Tas ir arī cilvēka lielākais orgāns un pieaugušam cilvēkam ādas svars ir apmēram deviņi kilogrami.
Lai āda būtu vienmēr skaista, dzīvīga un gluda, tai ir nepieciešami dažādi vitamīni, piemēram, tādi, kas paredzēti vispārējai ķermeņa ādas uzlabošanai, ādas krāsas uzlabošanai, ātrākai rētu un brūču sadzīšanai, kā arī daudz citu. Par ādai nepieciešamāko vitamīnu tiek uzskatīts vitamīns A (retinols), jo tas paredzēts ādas stāvokļa uzlabošanai, kopšanai un aizsardzībai, tas visbiežāk sastopams treknu zivju ēdienos, jēra un lielopu gaļā, pienā un olās, taču pašrocīgi papildus lietot A vitamīnu nedrīkst.
Mūsu mērķis ir izpētīt ādas uzbūvi, tās funkcijas, kā arī ādas kopšanas pamatprincipus. Svarīgi ir neaizmirst par ādas problēmām, tās slimībām, kā arī par tās tekstūras uzlabošanu ar vitamīnu palīdzību.
Uzdevumi, ko izvirzām, veicot zinātniski pētniecisko darbu:
1)Apkopot pieejamos teorētiskos datus par mums interesējošo tēmu
2)Veikt aptauju sabiedrības lokā par tēmu „skaistumkopšana”
3)Apkopot un analizēt aptaujas rezultātus, izdarīt secinājumus.
Lielākā daļa sieviešu izvēlas lietot dekoratīvo kosmētiku ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā, vienas cenšas meklēt pēc iespējas dabīgāku, nekaitīgāku, savukārt, citas uzticas dārgo brendu zīmoliem un reklāmas kampaņām, kā arī saviem draugiem un paziņām. Protams, ir dažāda veida ķermeņa kosmētika – dekoratīvā un ārstnieciskā. Pastāv dažādi mīti un uzskati par dekoratīvās kosmētikas kaitīgumu, kā uzsver daudzi ražotāji - tā pasargājot ādu no ārpasaules kaitīgās ietekmes, tai izveidojot tādu kā aizsargslāni, taču vairums cilvēku tomēr šo apgalvojumu uzskata par nepatiesu un lieto dekoratīvo kosmētiku ne šī iemesla dēļ, bet gan, lai kaut ko noslēptu vai tieši pretēji – izceltu.
Ne vienmēr mūsu ķermeņa ādas pakļaušana dažādiem kosmētiskajiem eksperimentiem nāk tai par labu. Nav tāda kosmētika, kas būtu piemērota visiem ādas tipiem un visiem cilvēkiem. Katra cilvēka āda ir īpaša, savādāka. Tai nepieciešamas rūpes un izpratne par to, tās stāvokli un tās vēlmēm. Protams, ir masveida kosmētikas līnijas, kuras cilvēki pērk, lielākoties pamatojoties uz to veiksmīgajām reklāmas kampaņām, dizaina elementiem un iepakojumu. Taču nevar arī viennozīmīgi atzīt, ka pašu gatavotie kosmētiskie līdzekļi ir labāki, jo ne vienmēr tajos būs visas nepieciešamās vielas, taču mēs tomēr zinām, kas tur ir pievienots un tajos nav dažādi krāsas, smaržas pastiprinātāji u.c. vielas, kas mums nav vajadzīgas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация