Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:115588
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēka balsta un kustību sistēmu veido skelets un muskuļi, kuriem pateicoties cilvēks spēj pārvietoties un veikt noteiktas kustības. Pieauguša cilvēka skelets sastāv no aptuveni 206 kauliem, no tiem 170 pāra, 36 – nepāra Kaulu skaits katram cilvēkam ir atšķirīgs un variē atkarībā no vecuma un iedzimtības īpatnībām. Piemēram, jaundzimušajam ir apmēram 270 kaulu. Taču laika gaitā, notiekot pārkaulošanās procesiem kaulos jeb osifikācijai, kauli saplūst un pieaugušam cilvēkam ir tikai 206 atsevišķu kaulu.
Kaulu sistēma ikviena cilvēka organismā veido stingru un kustīgu ķermeņa karkasu. Skelets vīrietim aizņem 18% no kopējā ķermeņa svara, bet sievietēm – 18,5%. Kopumā skelets var būt 5-6 kg smags.
Kaulus var uzskatīt par organisma kalcija un fosfora krātuvi, jo aptuveni 95% no visa kalcija un 90% no fosfora atrodas tieši kaulos un zobos. Minerālvielas ir nepieciešamas ne tikai kaula stiprībai, bet arī citām dzīvības procesu norisēm cilvēka organismā. Piemēram, kalcijs ir nepieciešams muskuļu kontrakcijām, asins recēšanas procesiem. Savukārt, fosfors ietilpst šūnu nukleīnskābju sastāvā, kas ir ģenētiskās informācijas nesējas.
Skeleta kauli nav izolēti no pārējā organisma. Tie ir iesaistīti daudzveidīgos dzīvības procesos. Skelets ir saistīts ar praktiski visām orgānu sistēmām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация