Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970619
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    2
2.  OPTISKIE KABEĻI    5
3.  OPTISKO ŠĶIEDRU UN KABEĻU EVOLŪCIJA    6
3.1.  Daudzmodu optiskās šķiedras    6
3.2.  Standarta vienmodas OŠ (SM)    8
3.3.  Vienmodu šķiedras ar nulles dispersiju, kas ir nobīdīta 1,55 mkm viļņa apgabalā    8
3.4.  Vienmodas OŠ ar nobīdīto nenulles dispersiju    9
3.5.  Šķiedras AllWave    11
4.  PRAKTISKAIS DIVU DIENU DARBS UZŅĒMUMĀ ANDO OPTEC. KVARCA – POLIMĒRU ŠĶIEDRU 300/325 RAŽOŠANA    12
4.1.  Īsa uzņēmuma vēsture    12
4.2.  Telpa    12
4.3.  Sagataves uzstādīšana    12
4.4.  Vispārējie noteikumi    13
4.5.  Pažušelu pārbaudes    14
5.  SECINĀJUMI    15
6.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Фрагмент работы

Pilnīgam un skaidrākam ievadam es piedāvāju ikmēneša žurnāla “Japan Tanti First” redaktora interviju ar firmas “Sumito Denki Koge” viceprezidenta Futukomi Hideo kungu ar nosaukumu “Nākotnes optisko šķiedru ražošana 21. gadsimtā”. (1996)

J: Profesora kungs, Jūs 40 gadus esat veltījis darbam ar kabeļu komunikāciju tehnoloģijām un esat sasniedzis lielus panākumus šajā nozarē. Pirmo 20 gadu laikā Jūs nodarbojāties ar vara kabeļiem, bet otros 20 gadus veltījāt optisko šķiedru ražošanas tehnoloģijas izveidošanai. Vai Jūs nevarētu sīkāk pastāstīt par savu nodarbošanos šajos 40 gados?
A: Es 30 gadus esmu nostrādājis firmā NTT, kurā pirmos 20 gadus nodarbojos ar jautājumiem, kas saistīti ar vara kabeļa tehnoloģiju, bet pēc tam 10 gadus nodarbojos ar optisko šķiedru tehnoloģiju. Attiecībā uz vara kabeli es personīgi nodarbojos ar visu, kas ir saistīts ar tā ražošanas izstrādāšanu, tīkla projicēšanu, būvēšanu, un, visbeidzot, ar tehnisko apkalpošanu.
Attiecībā uz optiskajām šķiedrām, NTT kompānijā es 10 gadus strādāju ar pētnieciskiem izstrādājumiem, bet, pārejot uz kompāniju “Sumito Denki Koge”, es sāku nodarboties ar tehnoloģiskās ražošanas izstrādāšanu, pašu ražošanu, marketingu, kā arī ar realizācijas jautājumiem. Respektīvi, darbam kabeļu nozarē esmu veltījis kopā 20 gadus.
J: Profesor, jau strādājot NTT, Jūs sasniedzāt zināmus rezultātus starptautiskā mērogā, izdarījāt lielus ieguldījumus zinātnē un ražošanā, un saņēmāt Nopelniem bagātā zinātnieka apbalvojumu elektronikas, informātikas un komunikāciju jomā. Turklāt, darbojoties “Sumito Denki Koge” kompānijā, Jūs vadījāt darba ražošanas tehnoloģijas projektus, panācāt kvalitātes, darba ražīguma paaugstināšanu, kā arī veiksmīgi “audzinājāt” jaunu pētnieku un inženieru maiņu. Viss tas tika augsti novērtēts mūsu valstī un ārzemēs. Jūs saņēmāt augstāko zinātnes prēmiju no Zinātnes un tehnikas ministrijas. Spriežot pēc apbalvojumiem, ir skaidrs, ka Jums ir plaša pieredze un dziļas zināšanas visā, kas attiecas uz optiskajām šķiedrām, sākot ar tehnoloģijas, ražošanas un marketinga pētnieciskiem izstrādājumiem un beidzot ar realizāciju. Vai Jūs nevarētu pastāstīt mums par tehnoloģiju šajā novirzienā?
A: Optiskajām šķiedrām ir tik daudz pozitīvu īpašību, ka tās pat nesalīdzina ar vara kabeļiem. Pirmkārt, pa optiskiem kabeļiem var pārraidīt maksimālu informācijas apjomu, otrkārt, nav lieli pārraides zudumi, līdz ar to var pārraidīt lielus informācijas apjomus lielos attālumos bez atkārtojumiem, treškārt, tie nav jūtīgi pret ārējiem magnētiskā lauka traucējumiem un inducētiem gaismas elektriskiem viļņiem, ceturtkārt, tie ir viegli un tievi, piektkārt - prasa maz enerģijas.
Tāpēc, pateicoties to īpašībām, tie ir lieliski komunikāciju līdzekļi mūsu piesātinātajā informācijas sabiedrībā un tiek vērtēti kā viens no izcilākajiem mūsu gadsimta izgudrojumiem. Kad es uzsāku savus pētījumus pirms 25 gadiem, es pat iedomāties nevarēju, ka optiskās šķiedras apsteigs 100-gadīgu vara kabeli ar tik lielu ātrumu.
Ja pārskatītu un paanalizētu šīs nozares pētījumu attīstības ceļus Japānā, tad pirmais ir periods līdz pamatu ielikšanai 1974. gadā, dzenoties pēc jaunām iespējām, daudzpusīgu iespēju pieaugums, un otrais – līdz 1984. gadam, kad turpinājās praktisko pielietojumu meklējumi un tika veikti pētījumi, vērsti uz pielietošanas sfēru paplašināšanu. Tiem sekoja trešais periods – pētījumi kvalitātes paaugstināšanai un īpašību uzlabošanai, kā arī mēģinājumi atrast labāku ražošanas tehnoloģiju un pašizmaksu samazināšanas iespēju, projicēt darba, būvniecības un tehniskās apkalpošanas tīklus – šo laiku var nosaukt par izplatīšanas laiku, kas turpinās līdz pat šim brīdim. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация