Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:132524
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Deviance, konflikts, slepkavība    4
  Raksturs un temperaments    7
  Personības psiholoģiskās īpašības    8
  Bailes, panika    10
  Pašvērtējums    11
  Atkarība    12
  Alkohols kā ietekmējošais faktors    13
  Kopsavilkums    14
  Izmantotā literatūra    15 
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Izlasot šo darbu, iespējams, daļa no jums teiks, ka šeit nekas nav rakstīts par to, kāpēc cilvēki izvēlas veikt slepkavību. Šī darba mērķis nebija apskatīt iemeslu izdarīt slepkavību, bet gan apskatīt faktorus, personas psiholoģiskās īpašības, kas var veicināt uz slepkavību. Protams, jāatzīst, ka šeit varētu minēt arī citus faktorus, kas varētu ietekmēt personas psihi, taču es uzskatu, ka šie ir faktori, ko esmu šajā darbā apskatījis ir visbūtiskākie.
Apskatījām tādas īpašības kā raksturs un temperaments. Runājot par šīm divām īpašībām varam secināt, ka tās mēs lielā mērā tiek ieaudzinātas. Tas nozīmē, ka šeit lielu lomu spēlē vecāki. Kāda ir viņu attieksme pret bērnu, kā izturas utt. Jau mazotnē bērns ņems vērā ko dara vecāki, kāda ir viņu attieksme pret dažādām lietām, situācijām. Tātad, ja vecāki rādīs bērnam pozitīvu skatījumu uz pasauli, tad, visticamāk viņš nākotnē arī būs pozitīvi noskaņota personība, taču pretējā gadījumā, ja vecāki un tuvinieki rādīs negācijas un vienaldzību, ir iespējamība, ka pieaugot bērns pasauli redzēs „tumšās krāsās” un tas jau varētu būt par iemeslu, lai persona izdarītu, iespējams, noslēgtos un sāktu nodarboties ar noziedzību.
Pašcieņa, pašvērtējums, stress, depresija, bailes un citas šajā darbā apskatītās īpašības mēs iegūstam attīstoties. Šīs īpašības, faktori, lielā mērā, atkarīgas no mums pašiem, mūsu psihi, pasaules uztveri. Arī sabiedrība, kurā mēs uzturamies, kādu sociālo vidi veidojam sev apkārt, ar ko mēs kontaktējamies ietekmē šīs īpašības.
Ievadā teicu, ka apskatīsim vai alkohols var būt kā faktors slepkavībai. Kā jau iepriekš minēju, ka es uzskatu alkoholu par ietekmējošo faktoru. Kā arī savu viedokli arī pamatoju ar Tiesu prakses apkopojumu, pēc kuras var secināt ka lielākā daļa slepkavību izdarītas alkohola ietekmē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация