Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462521
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Bezpajumtniecība ir sociāla problēma, ar kuru nākas saskarties ik vienai pilsētai. Var teikt, ka ap bezpajumtniekiem virknējās vēl daudz citu problēmu- gan tās, ko viņi izraisa ( noziedzība, vides piesārņošana, u.c.), gan tās, kuras ir viņiem pašiem ( alkoholisms, narkomānija, bezdarbs, dažādas hroniskas slimības). Bezpajumtnieku skaits turpina pieaugt, tāpēc ir potīvi,ka vismaz Rīgas dome kaut ko dara lietas labā, un pašlaik tiek celta vēl viena bezpajumtnieku patversme Katoļu ielā.
2. Bezpajumtnieki nav atstāti novārtā- viņiem ir patversmes, zupas virtuves, viņiem tiek ziedotas drēbes un apavi. Sociālie darbinieki palīdz bezpajumtniekiem nokārtot ar dokumentiem saistītās lietas, palīdz atrast darbu, bet bieži šie pūliņi paliek bez rezultātiem. Manuprāt, šeit jau izpaužas problēma, kas nav vairs sociāla, bet gan individuāla- bezpajumtnieks sāk justies ērti šajā stāvoklī, ka viņam nav jāstrādā, viņam tiek nodrošinātas ēdienreizes, viņa vietā kāds cits cenšas atrast viņam darbu. “Bomži” zaudē motivāciju kaut ko darīt lietas labā, jo ir pieraduši pie pašreizējiem dzīves apstākļiem, kas viņus pilnībā apmierina.
3. Būtu iespējama arī bezpajumtnieku atbalsta grupu veidošana, kuras darbības principi būtu līdzīgi kā anonīmo alkaholiķu sanāksmēs, bijušie bezpajumtnieki varētu palīdzēt tiem, kas jau ilgus gadus nespēj uzsākt normālu dzīvi.
4. Ja bezpajumtnieku problēmu drīzumā nesāks aktīvāk risināt, bezpajumtnieku skaits varētu pieaugt vairākas reizes, it sevišķi Latvijas ekonomiskās krīzes dēļ.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация