Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:108811
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  AUDŽUĢIMEŅU RAKSTUROJUMS    5
1.1.  Audžuģimēņu tiesiskais status un kustības attīstība Latvijā    5
1.2.  Audžuģimenei nepieciešamās kompetences    12
2.  SOCIĀLPEDAGOĢISKAIS ATBALSTS AUDŽUĢIMENĒM LATVIJĀ    16
  NOBEIGUMS    20
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    23
Фрагмент работы

Lielākā daļa audžuvecāku ir enerģiski, uzņēmīgi, ar entuziasmu apveltīti cilvēki, kuri ir gatavi aizstāvēt savu audžubērnu intereses. Katrā reģionā bija arī daži tādi audžuvecāki kuri ļoti pašaizliedzīgi rūpējas par bērniem, bet nejūtas droši un pārliecināti, kad saskaras ar institūciju darbinieku nevēlēšanos sadarboties. Pēc darba autora domām, audžuvecāki ir spējīgi nodrošināt audžubērniem piemērotus dzīves apstākļus, uzturu, izglītību un audzināšanu, tas ir, visu to, kas ir atkarīgs no pašiem audžuvecākiem.
Lielākās problēmas audžuģimenēm sagādā daži skolotāji, daži pašvaldību un bāriņtiesu darbinieki, kā arī daži ģimenes ārsti. Un arī negatīva, stereotipiska sabiedrības attieksme. Lielākā daļa mūsu līdzcilvēku spriež par citiem pēc savas attieksmes. Diemžēl ir pietiekoši daudz tādu cilvēku kuri domā, ka neviens normāls cilvēks nepieņems savā ģimenē svešu bērnu, kurš krīzes situācijā izņemts no nelabvēlīgas ģimenes. Jā, šādi bērni prasa daudz pūļu, laika, nervu un arī audžuvecāku personīgo materiālo līdzekļu, bet dod arī lielu gandarījumu, ja izdodas uzlabot bērna veselību, sekmes skolā, atklāt bērna talantus, iemācīt darbiņus un dzīvot ģimenē.
Darba autora ieteikumi audžuģimeņu atbalstam:
Bērnu un ģimenes lietu ministrijas darbiniekiem, konkrēti reģionālajiem konsultantiem, būtu jāveic plašāks izskaidrojošais darbs, lai sabiedrība un galvenais institūciju darbinieki, ar kuriem audžuģimenēm jāsadarbojas, izprastu situāciju un atbalstītu ģimenes, kuras audzina bez vecāku aprūpes palikušos bērnus.
Bāriņtiesu darbiniekiem ir jāsniedz pilnīga informācija audžuvecākiem par bērnu un vidi no kuras bērns ir izņemts, bet praksē ne vienmēr tā notiek. Tas sagādā problēmas ne tikai audžuvecākiem, bet arī pašiem bērniem. Ja bērns krīzes situācijā ir izņemts no ģimenes, tad viņam varētu būt vajadzīga īpaša pieeja, vismaz sākuma periodā. Tāpēc ir vēlama audžuvecāku konsultācija ar psihologu pirms bērna ievietošanas audžuģimenē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация