Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:935453
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Grupu darba nepieciešamība    4
1.1.  Grupas darbības uzsākšana    5
1.2.  Pielietojamās metodes grupu darbā    5
2.  Esošās jauno (vientuļo) māmiņu grupas    7
3.  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Prakses laikā, Liepājā, es iepazinos ar 2 organizācijām, kuras sniedz šādus pakalpojumus jaunajām māmiņām. Viena no organizācijām bija “Cerību māja”, kas ir nevalstiska organizācija, kura no ārzemju ziedotājiem un balstoties uz brīvprātības principu piedāvā bezmaksas pakalpojumu jaunajām māmiņām/ vecākiem ar bērniem (visbiežāk- zīdaiņiem). 3 reizes nedēļā šajā organizācijā, speciāli aprīkotās telpās tiek uzņemtas līdz 10 māmiņām/ vecākiem, organizējot nodarbības, kurās tiek skaidrotas tādas lietas, kā- bērniņa pārtika, pārtīšana, pārvadāšana, apģērba izvēle un cita informācija, kas ir būtiska jaunajiem un nepieredzējušajiem vecākiem.
Otrā organizācija - “Sociālo pakalpojumu aģentūra” ir privāta, kuras pakalpojumus pērk Liepājas pašvaldības Sociālais dienests. Šajā gadījumā darbs tiek veikts slēgtā grupā (ar noteiktiem mērķiem, uzdevumiem, dalībnieku skaitu utml.). Pēc Sociālā dienesta novērojumiem par konkrēto ģimeni- ja ir aizdomas par nolaidīgu attieksmi pret bērnu vai arī, lai veiktu vardarbības prevenci- konkrētām ģimenēm daļēji piespiedu kārtā 2 reizes nedēļā, nepieciešams apmeklēt nodarbības, kurās 2 darbinieki semināra- lekciju veidā informē par bērna attīstības īpatnībām, emocionālās piesaistes nepieciešamību un citām saistītām tēmām.

3. Secinājumi
Jaunajām māmiņām, ņemot vērā pieredzes un zināšanu trūkumu, sociālo problēmu atrisināšana izmantojot grupu metodi, rezultātā ar lietderīgāka, nekā darbiniekam nodarbojoties ar katru ģimeni individuāli. Īpaši pozitīvi rezultāti šajā gadījumā tiek sasniegti veidojot savstarpējo komunikāciju un emocionālo piesaisti ar bērnu. Tādejādi ir svarīgi katrā Latvijas pašvaldībā jauno māmiņu grupas, seminārus vai arī praktiskās nodarbības, lai gala rezultātā māmiņām pret bērnu un pārējām grupas dalībniecēm, attīstās piederība un tuvība, kas ir būtisks un dziedinošs sociālā darba resurss.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация