Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:370922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Sociālajam darbiniekam ir jābūt gatavam uz to, ka klientu ieinteresētība par šīm dažādajām konsultāciju formām palīdzības procesa laikā var mainīties. Kas aizsākas kā tīri informatīva konsultācija, var ātri pārtapt plašākā lūgumā (konsultācija par iespējamo palīdzību, pāru vai ģimenes centrēta konsultācija), ko, protams, klienti var vēlāk arī pilnībā atsaukt. Visas trīs konsultāciju formas spēlē lielu lomu apspriešanā. Sociālajam darbiniekam jāprot saskatīt, kāda konsultācija klientam ir svarīgāka, bet viņam arī ir jābūt spējīgam piedāvāt citu, profesionālu, jēgpilnu noteiktajā brīdī nepieciešamu konsultācijas formu.

Nobeigums
Sociālie darbinieki nereti saņem no sabiedrības uzdevumu novērst kādas nebūšanas, pielāgot cilvēkus un padarīt tos atkal darbspējīgus. Loģiskā ķēdīte, kam reizēm pieķeras arī sociālie darbinieki, ir, ka runa ir drīzāk par tehnisku problēmu, it kā tas būtu tehnikas vai piemērotas metodes jautājums, lai , piemēram, bezdarbnieku padarītu par darbspējīgu (nemaz nerunājot par to, ka tiek aizmirsts, ka jau vairākus gadus sabiedrība nav spējīga sevi nodrošināt ar pietiekamu darba vietu skaitu). Sociālā darbinieka uzdevumos ir palīdzēt noteiktā veidā rast noteiktas problēmas risinājumu, piesaistot un izmantojot ārējos resursus – likumdošanu, cilvēka tiesības, pienākumus, piesaistot finanšu līdzekļus. Šīs darbības viennozīmīgi ir vērstas uz cilvēka dzīves kvalitātes celšanu. Arī psihoterapijas uzdevums – cilvēka dzīves kvalitātes kāpināšana, bet atšķirībā no sociālā darba šeit resursi tiek meklēti pašā cilvēkā. Dažādas terapijas atšķirīgām metodēm spēj mainīt cilvēka dzīves kvalitāti mainot viņa attieksmi vai priekšstatus par lietu kārtību.
Risinot sociālo gadījumu sociālajam darbiniekam svarīgi ir strādāt stingri savas kompetences robežās, balstoties uz sociālā darbinieka ētikas kodeksa prasībām, kas nozīmē vadīt sociālo gadījumu izmantojot instrumentus, ko paredz šī profesija. Tas pats attiecinām uz terapeita profesiju. Nav pieļaujamas situācijas, kad sadarbības vietā veidojas ielaušanās cita speciālista kompetencē, piemēram, sociālais darbinieks uzņemas terapeita lomu, vai terapeits sāk risināt sociālo gadījumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация