Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:922013
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sociālā palīdzība ir sociālās drošības sistēmas daļa. Sociālās palīdzības mērķis ir nodrošināt cilvēkam, kurš ir krīzes situācijā, cilvēcīgus dzīves apstākļus, atbilstoši sabiedrībā pieņemtajām normām; atjaunot personas funkcionēšanas spējas, virzot uz pašpalīdzību. (Fachlexikon dersozialen Arbeit)
Sociālā palīdzība-personai, kura saviem spēkiem nespēj nodrošināt sevi vai pārvarēt īpašas dzīves grūtības un kura nesaņem ne no viena cita pietiekamu palīdzību, ir tiesības uz personisku un materiālu palīdzību, kas atbilst šīs personas vajadzībām, dot iespēju pašpalīdzībai un veicina tās iesaistīšanos sabiedrības dzīvē.
Pagājušās vasaras sākumā, 4. jūnijā, notika konference „Sociālās palīdzības sistēmai Rīgā-10”. Konference bija vajadzīga, lai pārvērtētu, kas izdevies, kas traucē strādāt.
Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs atzina, ka sociālie dienesti ir kļuvuši par nozīmīgu pašvaldības sastāvdaļu- tie ir starpnieki starp pašvaldību un cilvēkiem grūtībās. Gadā palīdzību saņem apmēram 100 000 rīdzinieku. Sociālā palīdzība ir vienīgais darba virziens, par kuru, piešķirot finansējumu, starp deputātiem un frakcijām parasti nerodas strīdi.
Rīgas Domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs vairāk pievērsās problēmām- nesaprātīgu šķiet pierakstu sistēmu atcelšana, kā arī jaunais īres likums par dzīvokļa atdošanu namīpašniekiem, kas pašvaldībām un sociālajiem darbiniekiem uzkrauj jaunas problēmas. Uz ielas var palikt ne tikai tie, kam tas ir aicinājums, bet arī jaunus mitekļus iegādāties nespējīgi cilvēki kādu ir ļoti daudz. Jau šobrīd 50% no sociālās palīdzības budžeta aiziet maznodrošinātajiem.
Šā gada budžets ir 12,6 miljoni latu, kas kopā ar atbalstu centru sociālās problēmas risināšanām sabiedriskām organizācijām ir par 13% lielāks nekā pērn. .Bet vajadzību tik un tā ir vairāk nekā līdzekļu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация